Dierenarts KHD 28-36 uur/week, Eindhoven (NL)

dierenbescherming nlOver de Dierenbescherming
De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van zo'n 200.000 leden, donateurs en vrijwilligers komen wij op voor de belangen van dieren. Door voorlichting, lobby en acties werken we aan een diervriendelijke samenleving, bestrijden we dierenmishandeling, zien we toe op naleving van dierenwetgeving en vangen we dieren in nood op. We werken aan een krachtige, professionele en zichtbare organisatie waarbij dierenwelzijn voorop staat.

Wij zoeken gemotiveerde dierenartsen!

   Functie   : Dierenarts
   Werktijd  : 28 – 36 uur/week
   Start        : 01-08-2017

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Website Dierenopvangcentrum De Doornakker, Eindhoven.

Jouw unieke kans om shelter medicine en gezelschapsdierenzorg te combineren binnen één functie. Ondersteunend personeel neemt je de administratieve rompslomp uit handen, zodat jij je kunt focussen op de inhoud van het werk. Alle voordelen van een eigen praktijk, zonder de nadelen. Wij zijn op zoek naar dierenartsen voor zowel Eindhoven als Born.

Wat houdt de functie in?
Als dierenarts in onze dierenopvangcentra (DOC) ben je verantwoordelijk voor de gezondheidscontroles, operaties en ingrepen bij de dieren in het opvangcentrum. Het gaat daarbij met name om honden, katten, konijnen en knaagdieren, maar ook om in het wild levende dieren. Verder houd je spreekuur voor eigenaren van geplaatste dieren en gastgezinnen.

Je krijgt hierbij goede paraveterinaire ondersteuning en je werkt samen met een team van gedreven en gemotiveerde collega's, waaronder vrijwilligers en stagiairs. Onze opvangcentra beschikken over een goed uitgeruste spreekkamer, operatiekamer en tandheelkundige apparatuur om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Bij het voeren van de praktijk ligt voor jou de uitdaging om met kennis van shelter medicine de gehele populatie van het DOC gezond te houden. Ons landelijk netwerk van dierenartsen staat voor je klaar om hierbij jouw sparringpartner te zijn.

Gemiddeld werk je 28-36 uur per week. Je neemt deel aan een bereikbaarheidsdienst. Hierbij maak je deel uit van een netwerk waarbij je kunt terugvallen op externe dierenartsen.

Als nieuwe dierenarts krijg je volop gelegenheid om eigen input te leveren en bij te dragen aan de toepassing van shelter medicine in Nederland. Kortom, een uitdagende en afwisselende functie met veel mogelijkheden en kansen. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van je werkervaring en opleidingsniveau.

DOC De Doornakker en DBC Limburg
De Dierenbescherming beheert in de regio Zuid twee dierenopvangcentra, Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven en Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born. De taak van de asielen is de opvang en herplaatsing van zwerf- en afstandsdieren. Het gaat daarbij met name om honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Wat vragen wij?

  • Diploma Diergeneeskunde, afstudeerrichting gezelschapsdieren
  • Ervaring in tandheelkunde en dermatologie is een pré
  • Flexibele en zelfstandige werkinstelling en bereidheid tot het deelnemen aan bereikbaarheidsdiensten
  • Woonachtig in of bereid om te verhuizen naar de regio

Solliciteer!
Jouw sollicitatie voor Dierenarts DOC De Doornakker/DBC Limburg kun je mailen naar Bregje Bakkenes via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Voor meer informatie neem je contact op met Riekske Willems, locatiebeheerder Eindhoven via +31 (0)6 2500 9198.