Afsluitend infomoment erfgoedzorgtraject Belgische trekpaardencultuur

Beste trekpaardenliefhebber,

We bezorgen u graag een herinnering voor het afsluitend infomoment van het erfgoedzorgtraject rond de Belgische trekpaardencultuur.

Op deze bijeenkomst kan u immers in primeur kennismaken met de inhoud van het dossier dat de trekpaardenraad heeft samengesteld, met het oog op een erkenning van de Belgische trekpaardencultuur op de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

De waarde van dit dossier hangt ook af van het draagvlak onder de actoren uit de betrokken erfgoedgemeenschap. Hiervoor is uw instemming van belang. Op de bijeenkomst is er dan ook gelegenheid uw steun aan deze erkenningsaanvraag te betuigen.

Inschrijven kan tot 29/09 via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

AGENDA

  • Stand van zaken werking trekpaardenraad
  • Toelichting erkenningsdossier
  • Workshops ‘evaluatie erkenningsdossier’
  • Broodjesmaaltijd

WAAR EN WANNEER?

INSCHRIJVINGEN

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen vóór 23 september 2017 via
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

DOELGROEP

Professionelen

MEER INFO

Provincie Vlaams-Brabant, dienst erfgoed, Provincieplein 1, 3010 Leuven
016 26 76 81 / Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
www.vlaamsbrabant.be

Een organisatie van: provincie Vlaams- Brabant en Centrum voor Agrarische Geschiedenis.

Beleidsverantwoordelijke: Tom Dehaene, gedeputeerde erfgoed

trekpaard logos 092017

ZATERDAG 30.09.2017 – KASTEEL VAN HUIZINGEN

De cultuur van het Belgisch trekpaard, trots van Vlaams-Brabant, is een krachtig stukje levend erfgoed. Als eigenaar, menner, fokker of gepassioneerde koestert u dagelijks de kennis, technieken en gebruiken die deze traditie vormgeven. Samen met u wil de provincie Vlaams-Brabant zich inzetten om dit rijke immaterieel cultureel erfgoed levend te houden en door te geven aan volgende generaties.

Met het oog op een erkenning van de Belgische trekpaardencultuur op de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed, is in 2016 een trekpaardenraad samengesteld. Deze klankbordgroep van diverse actoren die betrokken zijn bij het borgen van de trekpaardencultuur, heeft het afgelopen jaar een erfgoedzorgtraject doorlopen. Na een doorlichting van de huidige sterktes, zwaktes, problemen en kansen bij de duurzame vrijwaring van de trekpaardencultuur, heeft ze op vele domeinen acties bepaald, die bijdragen aan een toekomst voor de traditie. De koppeling tussen inhoudelijke analyse en borgingsmaatregelen vormt de kern van het erkenningsdossier.

De trekpaardenraad, i.s.m. het Centrum Agrarische Geschiedenis en de provincie Vlaams-Brabant, geven hierover graag een woordje uitleg en zijn vooral benieuwd naar jullie reacties en – hopelijk – instemming. Een erkenningsaanvraag vereist immers een stevig draagvlak onder de actoren uit de betrokken erfgoedgemeenschap. Hiervoor is ook uw inbreng van kapitaal belang.

We blijven daarenboven benieuwd naar het waarom van uw passie voor de trekpaardencultuur. Daarom geven we u de gelegenheid om op het infomoment voor de camera kort te vertellen waarom u dit levend erfgoed koestert en welke betekenis dit voor u heeft.

De provincie en CAG nodigen je graag uit op dit algemeen infomoment.

WE STELLEN HET OP PRIJS INDIEN U DEZE UITNODIGING VIA UW EIGEN KANALEN VERSPREIDT ONDER GEÏNTERESSEERDEN.

Download de .PDF uitnodiging »

 


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Brievenbus

Zoekertjes