Hoe megalomaan kun je zijn?

In de laatste nieuwsbrief van de NGROD (mei 2015) hebben we van Professor De Vliegher geleerd dat een goede huisvader zijn huis verkoopt als het dak lekt en er isolatieproblemen zijn. Een ander pand kopen (ruilen?) is blijkbaar goedkoper dan het huidige pand verder te onderhouden.

Dat we daar zelf nog niet opgekomen zijn! Als dierenartsen weten we dat als je een paard inruilt voor een ander en geen opleg moet betalen, je een paard krijgt met een lagere waarde dan hetgeen je had. Maar paarden zijn natuurlijk geen immobiliën. Hoe men 300.000 tot 400.000 euro kosten kan maken aan een pand van pakweg 550.000 euro lijkt mij een mysterie. Maar ja, wiskunde is niet de sterkste kant van de dierenartsen.

En ook een leugentje om bestwil:

… tussen de 300.000 en 400.000€ (kosten ingeschat door onze architect) moet investeren in ...

"Onze architect" is eigenlijk de architect van de projectontwikkelaar, die alles voorrekent à la tête du cliënt.

nb ngrod 052015 architect

Waar veel dierenartsen wel kaas van gegeten hebben is software en websites. In diezelfde recente nieuwsbrief van de NGROD tracht men ons wijs te maken dat een goed draaiende website met erbij een systeem voor elektronisch stemmen een slordige 125.000 euro kost. (Volgens de laatste raming wel te verstaan. Zie beneden aan dit artikel) Wij maken ons sterk dat we dit vlot (met de nodige winst) voor zo een 50.000 euro kunnen. Als het onze voorzitter van de NGROD menens is om een grote samenwerking na te streven tussen de dierenartsensyndicaten en de Orde zou hij toch even onze offerte mogen vragen of denkt men bij de NGROD dat het lidgeld van 625 dierenartsen (125.000/200) zomaar mag uitgegeven worden?

Als we even op de website van Axi gaan kijken: http://www.axi.nl/nl/overheid/overheidsinstellingen, dan staat de NGROD broederlijk naast de NMBS. Zou dit niet pathognomonisch zijn voor de huidige spilzucht en inefficiëntie?

nb ngrod 052015

Hoe plaats ik een reactie via DISQUS?Beste bezoeker, het gebruikte systeem om reacties te plaatsen op deze website is DISQUS. Indien u meer uitleg wenst over het gebruik van DISQUS kan u deze pagina bekijken. Wil u als ‘gast’ –zonder aanmelden– een reactie plaatsen? Klik dan eerst op het veld "Doe mee met de discussie", dan op "Naam" en vervolgens vinkt u “I’d rather post as a guest” aan.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Brievenbus

Zoekertjes