Halfjaarlijks samenkomen van de beroepsverenigingen met het FAVV

Begin november is er opnieuw een vergadering bij het FAVV waar uitsluitend over de DMO aangelegenheden zal gesproken worden. De resultaten van de door ons gehouden enquête (Blijven verder werken als DMO'er ná je 65) zullen er worden toegelicht. We kunnen jullie nu al laten weten dat meer dan 75% van de collega's DMO die deelnamen aan de enquête, het wel zien zitten om ná hun 65e nog als DMO'er actief te blijven.

Op deze overlegvergadering willen wij een ander item naar voren brengen, doch vragen hieromtrent jullie mening en medewerking... 

Zoals eerder in de nieuwsbrief (van ...) vermeld, stellen vele DMO' zich vragen bij de verplichte bijscholing die in één ieders lastenboek staat; waar enkel sprake is van het aantal uren, doch niks over de inhoud van de bijscholing, laat staan of deze in functie kan/moet zijn van de taak die een DMO'er voor het FAVV uitvoert.

Een voorbeeld brengt opheldering:

Een collega dierenarts doet in haar/zijn hoedaningheid als DMO'er steeds certificering van levende dieren voor export. Zij/hij heeft dan alleen maar nut aan bijscholingen met als onderwerp bv. wetgeving over export van levende dieren, verplichtingen bij transport, EU regelgeving omtrent transport van levende dieren, etc. Om hierover op jaarbasis 20 uren aan bijscholing te volgen is niet eenvoudig, laat staan dat er jaarlijks zoveel verandert opdat men steeds terug "op de schoobanken" moet.

Idem dito voor collega's DMO die steeds in kippenslachthuizen actief zijn, keuringsopdrachten in bv. de voedingsverwerkende industrie uitvoeren, etc.

En dan hebben we het hier nog niet over de anciënniteit. Want geef toe, na bv. 10 jaar actief te zijn als DMO, heeft men de meeste -om niet te zeggen alle- onderwerpen al wel 2 of 3 keer gehoord.

Hoe plaats ik een reactie via DISQUS?Beste bezoeker, het gebruikte systeem om reacties te plaatsen op deze website is DISQUS. Indien u meer uitleg wenst over het gebruik van DISQUS kan u deze pagina bekijken. Wil u als ‘gast’ –zonder aanmelden– een reactie plaatsen? Klik dan eerst op het veld "Doe mee met de discussie", dan op "Naam" en vervolgens vinkt u “I’d rather post as a guest” aan.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Brievenbus

Zoekertjes