PaardenPunt Vlaanderen - gezondheidscertificaat

NIEUWSBRIEF: Zorgboerderijen, infoavonden paard en landschap

Meer zorgboerderijen nodig. Sinds kort hebben zorgvragers een eigen budget ter beschikking waarmee ze zelf hun zorg kunnen organiseren. Dankzij dit persoonlijke zorgbudget kunnen de populaire zorgboerderijen voortaan meer plaatsen vrijmaken. Toch blijven de wachttijden lang. Ook naar hippische boerderijen en projecten waar kwetsbare groepen uit de samenleving terecht kunnen, is er heel wat vraag.

http://paarden.vlaanderen/nieuwsbriefnieuw/index.php?id=57

Meer zorgboerderijen nodig
Sinds kort hebben zorgvragers een eigen budget ter beschikking waarmee ze zelf hun zorg kunnen organiseren. Dankzij dit persoonlijke zorgbudget kunnen de populaire zorgboerderijen voortaan meer plaatsen vrijmaken. Toch blijven de wachttijden lang. Ook naar hippische boerderijen en projecten waar kwetsbare groepen uit de samenleving terecht kunnen, is er heel wat vraag.

Lijkt dit u wel wat? Bekijk dan zeker ons nieuwe webdossier "Zorgboerderijen met paarden". Daarin vindt u alle info over groene zorg en de subsidies die hiervoor beschikbaar zijn.

» Klik hier om naar het dossier te gaan.


Infoavonden rond paard en landschap in Antwerpen
De Antwerpse regionale landschappen organiseren in samenwerking met de Hooibeekhoeve twee infoavonden ‘Paard en Landschap’. Tijdens deze infoavonden informeren ze recreatieve en professionele paardenhouders uit de provincie Antwerpen over de vele mogelijkheden om hun weides, stallen en omheiningen landschapsvriendelijk in te kleden. Iedereen met interesse om de levenskwaliteit van zijn/haar paard(en) en het omliggende landschap een boost te geven is welkom. Het programma van beide avonden is identiek. Ze kaderen in het plattelandsontwikkelingsprogramma PDPO Paard en Landschap.

Data
  • Donderdag 16 maart (Bibliotheek Duffel: Beethovenzaal | Onze-Lieve-Vrouwlaan 1; 2570 Duffel)
  • Donderdag 20 april (Bibliotheek Zoersel: Zalen Dorpzicht 1 & 2 | Dorp 54; 2980 Zoersel)
  • Starttijd: 19u30
» Klik hier voor meer info. 
 

Opgepast voor werken aan het strand
Onderzoek paardenhandel
Neem deel!
Galopperen op het brede strand met het geluid van de golven op de achtergrond en de frisse zeelucht in de neus… Het is een beeld dat geregeld opduikt in de dromen van vele paardenliefhebbers. Plant u een uitstap naar onze kust, ga dan na of er werkzaamheden plaatsvinden op de stranden die u wil bezoeken. Deze kunnen een risico vormen voor instabiliteit op het strand. Ook bijvoorbeeld tussen Blankenberge en Zeebrugge kan u momenteel diepe putten en drijfzand aantreffen.

Meer weten over paardrijden aan de Vlaamse Kust?
Momenteel is er relatief weinig duidelijk cijfermateriaal voorhanden over de verkoop van de verschillende paardentypes en de manier waarop dit gebeurt.

Verkocht u de voorbije jaren één of meerdere paarden? Dan zouden wij het erg appreciëren indien u dit onderzoek wil steunen door de vragenlijst op onderstaande link in te vullen:
» Klik hier om deel te nemen.

De enquête is volledig anoniem en zowel gericht op professionele als niet-professionele verkopers
.
» Klik hier voor meer info.  » Klik hier voor meer info.

Nieuw Equilabelbedrijf: Proficiat!
Muikenhof
Pensionstal
Bloemendaalstraat 209; 3545 Halen

Het Muikenhof biedt voor elk wat wils. In de weiden grazen zowel jonge veulentjes als ervaren sport- en recreatiepaarden.

» Klik hier voor meer info.

Bekijk ook zeker

Moet ik het originele paspoort van mijn paard afgeven aan mijn pensionstalhouder?

» Klik hier voor meer info.

Winnaars zadeldoeken Flanders Horse Expo
» Klik hier om te ontdekken of je gewonnen hebt. 


© Foto's (van boven naar beneden): photoXpress | regionale landschappen  | Gaetan Hunin | PaardenPunt Vlaanderen | PaardenPunt Vlaanderen | Muikenhof | PaardenPunt Vlaanderen |Manon De Wulf

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Persberichten