PaardenPunt Vlaanderen - gezondheidscertificaat

Belgisch gefokte paarden zorgen voor medailles...

Belgisch gefokte paarden zorgen voor medailles - Nieuw KB handel in sperma eicellen en embryos paardachtigen - Nieuwe fokkerijverordening - Update Hippisch ABC. Zeven Belgisch gefokte jumpingpaarden zorgen voor olympische medailles voor Zweden, Frankrijk, de Verenigde Staten en Duitsland

http://paarden.vlaanderen/nieuwsbriefnieuw/index.php?id=51

 
ZEVEN BELGISCH GEFOKTE JUMPINGPAARDEN ZORGEN VOOR OLYMPISCHE MEDAILLES VOOR ZWEDEN, FRANKRIJK, DE VERENIGDE STATEN EN DUITSLAND


Flora De Mariposa, olympisch goud met het Franse landenteam, gefokt door Herman De Brabander (Zele). 


Zeven Belgisch gefokte paarden zorgen voor olympische medailles 


Ruim een kwart van de voor de olympische jumping geselecteerde paarden was Belgisch gefokt (25 van de 89: 14 bij BWP, 6 bij SBS en 5 studbook Zangersheide). 

Deze Belgisch gefokte paarden haalden in Rio ook nog eens fantastische resultaten. Maar liefst 7 van deze paarden zorgden voor een olympische medaille! 

In de individuele jumping behaalde de Zweed Peder Fredricson met ALL In (SBS) de zilveren medaille. 
 
In de jumping voor landenteams, was het al België dat de klok sloeg. Frankrijk dankt zijn gouden medaille aan Flora de Mariposa (BWP) en Rêveur de Hurtebise (SBS). De zilveren medaille van de Verenigde Staten werd behaald met drie Belgische paarden: Barron (SBS), Cortes C (BWP) en Azur (SBS). First Class van Eeckelgem (BWP) zorgde dan weer voor de bronzen medaille van het Duitse landenteam
Succesverhaal

Hiermee wordt nogmaals geïllustreerd dat onze springpaardenfokkerij een succesverhaal is.

Vooreerst verdienen onze fokkers en stamboeken een pluim met hun selectie naar gezonde prestatiepaarden, waarbij ze de beste bloedlijnen van over de ganse wereld samenbrachten en deze gericht selecteerden tot de beste springpaarden ter wereld.

Het merendeel van de fokkers fokt hooguit een paar veulens per jaar. Niet alleen voor de professionelen, maar ook voor deze kleine fokkers, is het een droom om hun fokproduct te zien schitteren in de olympische arena.

Onze stamboeken hebben deze fokkerij in goede banen geleid. Met hun strenge selectie naar een gezond prestatiepaard met focus op de fokkerij van springpaarden, bewijzen de resultaten dat ze het bij het juiste eind hebben. In de jumpingfokkerij is België de “place to be”. Van over de ganse wereld komt men hier springpaarden kopen.
» Klik hier voor het volledige artikel op onze website 
 

Nieuw KB betreffende handel in sperma, eicellen en embryo's van paardachtigen 
Het koninklijk besluit van 22 juni 2016 tot vaststelling van de veterinairrechtelijke voorschriften voor de nationale handel, het handelsverkeer en de invoer van sperma, eicellen en embryo’s van paardachtigen en tot vaststelling van de voorschriften voor spermacentra, spermaopslagcentra, embryoteams en embryoproductieteams, alsmede de voorschriften voor als donor fungerende paardachtigen werd op 18.8.2016 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Verder werd er op 19.8.2016 hierover ook een omzendbrief gepubliceerd op de website van het FAVV

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2017.
» Klik hier voor het nieuwsbericht
 
 

Nieuwe Fokkerijverordening (EU) 2016:1012
Europese regelgeving voor fokkerij van stamboeklandbouwdieren

  Op 8 juni 2016 werd de nieuwe fokkerijverordening 2016/1012 gepubliceerd. Deze verordening is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat. Ze kan vanaf 19 juli 2016 worden toegepast. Vanaf 1 november 2018 moet ze worden toegepast. Intussen blijft de huidige reglementering gelden.

» Klik hier voor het nieuwsbericht 

Update Online ABC van de Hippische Opleidingen in Vlaanderen

Het nieuwe schooljaar gaat van start! Op onze website vind je een vernieuwd overzicht van officiële opleidingen rond paardenhouderij. »Klik hier voor het online ABC van de Hippische opleidingen


Equilabel: Heel wat nieuwe gelabelde bedrijven
Sinds onze vorige nieuwsbrief verscheen, is de Equilabelfamilie heel wat groter geworden. Hieronder stellen we al vijf nieuwe leden aan u voor. De anderen geven we een plaatsje in de volgende edities. 
» Klik hier om naar de Equilabel-website te gaan. 
Stal de Biebosschen 
Gemengd bedrijf 
Adres: Bouwdreef 34; 1840 Malderen, Vlaams-Brabant

» Klik hier voor meer info.
Stal Caroline De Lannoy
Pensionstal
Adres: Ommegangstraat1; 9870 Zulte, Oost-Vlaanderen

» Klik hier voor meer info.
Stoeterij Deloof 
Gemengd bedrijf
Adres: Pottebezemstraat 16; 8820 Torhout, West-Vlaanderen

» Klik hier voor meer info. 
Stal Den Heuvel
Pensionstal
Adres: Molenstraat 207/1; 1851 Humbeek (Grimbergen), Vlaams-Brabant

» Klik hier voor meer info. 
De Zolderhoeve
Pensionstral
Adres: Zolderstraat 23; 3510 Kermt, Limburg 

» Klik hier voor meer info. 

Bekijk ook zeker
Nieuwe Spandoeken beschikbaar van Paard op de baan? Kalm aan! Deze campagneis een initiatief van PaardenPunt Vlaanderen waarbij verkeersveiligheid centraal staat. 

Spandoeken bestellen kan via het online contactformulier.

»Klik hier voor de contactpaginaLike PaardenPunt Vlaanderen op facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de paardenwereld. 

»Klik hier voor de PaardenPunt Vlaanderen Facebook pagina
   
© Foto's (van boven naar beneden):  Dirk Caremans | Galop | PaardenPunt Vlaanderen | PaardenPunt Vlaanderen | Stal De Biebosschen | Stal Caroline De Lannoy | Stoeterij Deloof  | Stal Den Heuvel | De Zolderhoeve | Joris Pijpen | Pixabay
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Persberichten