Aftrap campagne dierenwelzijn

brussel hoofdstedelijke regering

PERSUITNODIGING – Maandag 3 juli om 11u

Aftrap campagne dierenwelzijn

« Een huisdier is een extra gezinslid »

Bij het begin van de zomervakantie wordt elk jaar een piek vastgesteld in het aantal achtergelaten huisdieren. Brussels Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets lanceert daarom een bewustmakingscampagne voor (toekomstige) huisdiereigenaars onder de naam: “Een huisdier is een extra gezinslid. Bezint eer je je bindt.”

“Dieren worden nog te vaak in een asiel gedumpt omdat eigenaars niet meer voor hen kunnen of willen zorgen. De campagne wordt niet toevallig nu gelanceerd, want met de vakantieperiode in het verschiet is de dumpingpraktijk helaas dagdagelijkse realiteit,” aldus Bianca Debaets. “De keuze voor een huisdier moet goed geïnformeerd gebeuren want het is een engagement op lange termijn.”

In 2016 zijn in Brussel 1920 katten en 543 honden door hun baasjes in de steek gelaten, meestal tijdens vakantieperiodes. Opvangcentra en asielen doen wat ze kunnen om een nieuwe thuis te vinden voor de diertjes. Maar toch worden nog steeds heel wat dieren geëuthanaseerd.

Praktische info:

Datum: Maandag 3 juli 2017
Tijdstip: 11u00
Locatie: Opvangcentrum Het Blauwe Kruis, Zijdeweverijstraat 170, 1190 Vorst

  • Presentatie door Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets, met de laatste cijfers over de problematiek van achtergelaten huisdieren
  • Voorstelling van de visuals van de campagne
  • Mogelijkheid tot interviews en rondleiding in het opvangcentrum

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 0489 933 325

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Nieuwsbrieven