Uitreiking gewestelijk label « Diervriendelijke gemeente »

brussel hoofdstedelijke regering

PERSBERICHT

Brussel, 28 september 2017

Uitreiking gewestelijk label « Diervriendelijke gemeente »

Anderlecht, Elsene, Molenbeek, Schaarbeek en Watermaal-Bosvoorde in de bloemetjes gezet

Op initiatief van Brussels Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets werd een label ‘diervriendelijke gemeente’ ontwikkeld. De bedoeling is om de gemeenten die een goed doordacht beleid rond dierenwelzijn voeren te belonen. Vijf Brusselse gemeenten hebben vandaag het label overhandigd gekregen. Het zijn Anderlecht, Elsene, Molenbeek, Schaarbeek en Watermaal-Bosvoorde. Bij de uitreiking hebben burgemeesters en schepenen van de betrokken gemeenten het label uit handen van Staatssecretaris Debaets ontvangen.

Afgelopen jaar werd beslist om gewestelijke middelen te voorzien voor gemeenten die inspanningen doen om hun beleid rond dierenwelzijn te versterken. De concrete initiatieven die de gemeenten namen gaan van een premie voor de sterilisatie van katten tot het creëren van een hondenuitloopweide of het verspreiden bij de inwoners van nuttige informatie rond dierenwelzijn.

« Gemeenten staan het dichtst bij de burgers. Daarom is het belangrijk om goed samen te werken met de gemeentebesturen op het vlak van dierenwelzijn. Met dit label moedigen we de gemeenten aan om verder te gaan op de ingeslagen weg en het dierenwelzijn op hun grondgebied hoog in het vaandel te voeren », vertelt Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets.

Op basis van objectieve criteria kwamen vijf gemeenten in aanmerking voor het label. De criteria zijn uitgewerkt door de gewestelijke administratie bevoegd voor Dierenwelzijn Leefmilieu Brussel. De prijzen werden vandaag door de Staatssecretaris Bianca Debaets overhandigd:

Anderlecht (Françoise Carlier – Schepen dierenwelzijn)
Ixelles (Delphine Bourgeois – Schepen dierenwelzijn)
Molenbeek-Saint-Jean (Annalisa Gadaleta – Schepen dierenwelzijn)
Schaerbeek (Bernard Guillaume – Schepen dierenwelzijn)
Watermael-Boitsfort (Olivier Deleuze – Burgemeester, ook bevoegd voor dierenwelzijn)

Groepsfoto in bijlage.

Een projectoproep voor de gemeentes werd dit jaar door Staatssecretaris Debaets opnieuw gelanceerd en de geselecteerde diervriendelijke projecten zullen in de komende maanden ontwikkeld kunnen worden.

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 0489 933 325.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Nieuwsbrieven