Jobplatform van en voor dierenartsen!

Hieronder vindt u werkaanbiedingen terug, evenals werkzoekende dierenartsen en niet-dierenartsen — ook praktijk overnames worden hier geplaatst.

U kan als IVDB-lid altijd gratis een werkaanbieding doorgeven, of uw kandidatuur voor het vinden van een job.
Niet-leden betalen 40 euro per kalenderjaar.

Beste,

Ik ben niet meer werkzoekend, bij deze mag je mijn mini-cv dus van jullie site halen. Dikke merci voor jullie fantastisch systeem trouwens! Dé ideale manier om werk te vinden.

Jobplatform IVDB

Sinds eind februari heb ik dankzij IVDB deeltijds werk gevonden in een eenmanspraktijk. U mag dus mijn mini cv van de site halen.

Lid worden

Lidmaatschap IVDB 2019

ANNONCES 2019
AANPASSING VOORWAARDEN

Vanaf 01 januari 2019 zal het plaatsen van om het even welke aankondiging (werkaanbieding, lijst vervangers of Mini CV, zoekertje plaatsen, enz.) op de digitale platformen van het IVDB enkel nog gratis zijn voor IVDB leden – nl. de dierenartsen die als lid staan geregistreerd op onze ledenlijst, zijnde deze van 2019.

Niet-leden zullen alsnog hun aankondigingen op de digitale platformen van het IVDB kunnen publiceren (website, Facebook,..) mits een éénmalige jaarlijkse vergoeding van 40 euro.

Stort 40 euro op rekening van:
IVDB/DVK vzw - Heidestraat, 72 - 3500 Hasselt
Rek. nr: 738-0041943-61

met vermelding van:
- uw Naam,
- "Annonces 2019"

Voor Europese overschrijvingen:
IBAN: BE62 7380 0419 4361
BIC: KREDBEBB

Als het een dringende annonce betreft, stuur ons dan even het betalingsbewijs per mail,
dan zetten we de aanbieding onmiddellijk online!

Of word gewoon lid
& geniet ineens van ALLE voordelen die lidmaatschap bij het IVDB biedt!

Communicatie Vlaamse Overheid CatID

Geachte dierenarts, Zoals u weet is de registratie van katten bij CatID sinds 1 november verplicht. In bijlage van deze mail hebben wij alle informatie voor u op een rijtje gezet.

Dienst Dierenwelzijn

Geachte dokter, geachte dierenarts,

 

Sinds de start van CatID hebben we verscheidene vragen gekregen. Daarom geven we u nog een korte toelichting over wat dan juist de wettelijke verplichtingen zijn en welke stappen er vrijwillig ondernomen kunnen worden met betrekking tot registratie in CatID.

A. Wettelijke verplichtingen

 1. Sinds 1 november 2017 bestaat er één enkele officiële databank voor de katten in België en dat is CatID. Het gaat om een overeenkomst tussen de drie gewesten, naar het voorbeeld van DogID voor de hondenregistratie.
 2. Sinds 1 november 2017 moet iedere nieuwe registratie van een kat in CatID gebeuren voor de leeftijd van 12 weken. Als een kat alleen geregistreerd wordt in een private databank, maar niet in CatID, dan is dit wettelijk niet in orde, met mogelijke sancties voor de dierenarts en de verantwoordelijke van het dier.
 3. Bovendien, moet elke verantwoordelijke die een kat wil verhandelen (op de markt aanbieden, te koop stellen, behouden, aankopen, vervoeren, verkopen, omruilen, weggeven tegen vergoeding of kosteloos) verplicht overgaan tot de registratie van de kat in de officiële databank ongeacht de leeftijd van de kat.
 4. Katten die voor 1 november 2017 reeds in een private databank geregistreerd waren, zijn in orde met de wetgeving. Als de kat echter een nieuwe verantwoordelijke krijgt, dan moet er wel een registratie in CatID gebeuren (zie vorig punt).

B. Vrijwillige registratie

Vanaf 15 februari 2018 en tot 15 februari 2019 zal het mogelijk zijn om katten die voor 1 november 2017 al in privé-databanken geregistreerd werden, gratis te registreren in CatID. De kosten voor registratie in CatID (2,904 euro, incl. BTW) worden dan niet aangerekend. De voorwaarde is wel dat de private databanken vooraf de betrokken chipnummers aan CatID hebben meegedeeld.

Tijdens de registratie, na het ingeven van het chipnummer en voor zover dit doorgegeven werd, zal een bericht verschijnen om u te melden dat er geen registratietoken zal aangerekend worden voor deze verrichting.

C. Voordelen van CatID

 • De databank CatID is de ENIGE wettelijke databank opgericht door en voor de drie gewesten van België.
 • De prijs voor de registratie is zo laag mogelijk gehouden (2,904 EUR BTW inclusief) en is éénmalig per kat. Voor toekomstige wijzigingen voor hetzelfde dier moet niet extra betaald worden.
 • De databank werkt volledig digitaal:
  • u kan op eender welk moment de databank raadplegen of gegevens invoeren (dag en nacht en alle dagen van het jaar) zodat u tijd en verzendingskosten bespaart;
  • de verantwoordelijke kan elke verdwijning onmiddellijk zelf in de databank melden, wat tijd bespaart;
  • na registratie kan de dierenarts een “bewijs van registratie” afdrukken en onmiddellijk meegeven aan de verantwoordelijke van het dier.
 • De databank bevat een officiële lijst van kattenrassen. Deze lijst is opgemaakt door de drie gewesten en wordt door hen geactualiseerd.
 • Een verandering van eigenaar kan u onmiddellijk in de databank invoeren met de eID-kaart van de nieuwe eigenaar. U voldoet daarmee aan alle verplichtingen.
 • CatID is nu bij EuroPetNet aangesloten. U kan onmiddellijk nagaan in welke Europese databank een kat geregistreerd is, zoals dat voor honden nu reeds het geval is. Om technische redenen zullen de CatID-gegevens pas vanaf 15 februari 2018 op Europtnet zichtbaar zijn.
 • Indien u vragen hebt over het gebruik van de online databank kan u de antwoorden hierop terugvinden bij de veelgestelde vragen (FAQ) op de website: www.catid.be
 • De helpdesk van CatID staat eveneens ter uwer beschikking van 8.00u tot 20.00u. Tel.: 02/333.49.94 - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Download dit bericht als PDF »

Dienst Dierenwelzijn

DEPARTEMENT OMGEVING
Afdeling Strategie, Internationaal Beleid en Dierenwelzijn
Koning Albert II-laan 20, 1000 Brussel
e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
www.omgevingvlaanderen.be

logo dierenwelzijn