NIEUWSBRIEF: Nieuwe exportcijfers, gratis infosessies, subsidies voor logies...

Nieuwe cijfers paardenexport: economisch belang wellicht onderschat. De export is voor België van groot economisch belang. Ook de Belgische paarden dragen hun steentje bij als top exportproduct. Lisa Podevijn, master in handelswetenschappen, onderzocht voor haar eindwerk het economisch belang hiervan...

http://paarden.vlaanderen/nieuwsbriefnieuw/index.php?id=63

Nieuwe cijfers paardenexport: economisch belang wellicht onderschat

De export is voor België van groot economisch belang. Ook de Belgische paarden dragen hun steentje bij als top exportproduct. Lisa Podevijn, master in handelswetenschappen, onderzocht voor haar eindwerk  het economisch belang hiervan. Hieruit blijkt dat het economisch belang van de paardenhouderij misschien nog een stuk hoger ligt dan reeds bleek uit voorgaande studies.

» Lees meer.

Gratis studieavond rond identificatie, verkoop en verzekeringen

Op 26 september organiseren Het Departement Landbouw (Vlaamse overheid), Paardenpunt Vlaanderen en de provincie Limburg in Hasselt een gratis studieavond voor paardenhouders.

» Klik hier voor meer info

Slotmoment Paard en Landschap

Op 10 september kan je terecht in Geel voor workshops, wandelingen en animatie op het slotmoment Paard en Landschap. U komt er alles te weten over beplantingen, kleine landschapselementen, afsluitingen en correct graslandbeheer.

» Klik hier voor meer info

 

Nieuwe normen en subsidies voor logies

Sinds 1 april 2017 heeft de Vlaamse overheid een nieuw logiesdecreet uitgewerkt. Dit decreet heeft als bedoeling de administratieve regels voor wie toeristen tegen betaling laat overnachten te vereenvoudigen. Bovendien kan u logies vrijwillig laten erkennen door Toerisme Vlaanderen, al dan niet met een comfortclassificatie (sterren).

Ook kunnen erkende en vergunde logies vanaf 1 januari 2018 tot 30 april 2018 subsidies aanvragen. Deze subsidie bedraagt maximum 25% van de uitgaven die in aanmerking komen en maximum 50.000 Euro per dossier. Meer informatie vindt u in ons dossier ‘uitbaten van kleinschalige logies’.

» Klik hier voor meer info

Nieuw: nog meer mogelijkheden via horseID

HorseID biedt vanaf nu meer mogelijkheden om de houder van paarden te wijzigen. Tot voor kort kon enkel de vorige houder deze gegevens aanpassen. Bovendien had hij hiervoor het klantnummer van de nieuwe houder nodig. De Belgische Confederatie heeft dit systeem nu vereenvoudigd.

» Klik hier voor meer info

Infomoment over de Belgische trekpaardencultuur

De trekpaardenraad, de provincie Vlaams-Brabant en het Centrum Agrarische Geschiedenis willen de cultuur van het Belgisch trekpaard laten opnemen in de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Op 30 september lichten ze in het kasteel van Huizingen toe hoe ze dit gaan aanpakken.

» Klik hier voor meer info

 

Bekijk ook zeker
Paardenverkoop en fiscaliteit
» Klik hier voor meer info.
Grasland voor paarden
» Download de brochure.
Gebitsverzorging bij paarden
» Klik hier voor meer info.

 

© Foto's (van boven naar beneden): European Horse Services| Kris Van Slycke | PhotoXpress |  Regionaal Landschap Schelde-Durme | PhotoXpress

Met dank aan onze partners

vlm

vlaamse overheid

uwbanner

cavalor

 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS