Persbericht - Ceva Santé Animale krijgt toelating om Merial activa te verwerven

Europese Commissie geeft Ceva Santé Animale toelating om Merial activa van Boehringer Ingelheim te verwerven.

Deze overeenkomst zal Ceva's Europese en wereldpositie, in het bijzonder in varkensvaccins, aanzienlijk versterken.

logo ceva

PERSBERICHT

Libourne, 14 november 2016: De Europese Commissie gaf recent goedkeuring aan Ceva Santé Animale tot de overname van negen producten die ontwikkeld zijn en momenteel vermarkt worden door Merial. Deze acquisitie laat Ceva toe om de groeiende aanwezigheid in de markt van varkensvaccins verder te versterken en om het gamma aan niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen verder te ontwikkelen.

Om de weg vrij te maken voor de overname van Merial animal health van moedermaatschappij Sanofi, heeft Boehringer Ingelheim ingestemd om een aantal producten, alsook de bijbehorende intellectuele eigendomsrechten, productieprocessen en R&D-activiteiten over te dragen aan Ceva.

Dr. Marc Prikazsky, Voorzitter en CEO van de Ceva Groep: "Ik ben zeer verheugd dat Boehringer Ingelheim ervoor heeft gekozen om de productie en vermarkting van deze Merial activa over te dragen aan Ceva. Door middel van deze producten, kunnen we een deel van de wetenschappelijke kennis van Pasteur, Rhône-Mérieux en Merial integreren in onze vaccinafdeling om zo de kennis van onze Ceva Phylaxia vaccinsite in Hongarije verder uit te breiden. Ik ben er trots op dat de Europese Commissie heeft geoordeeld dat Ceva beschikt over de nodige industriële en commerciële vaardigheden om deze producten over te nemen en zo de ontwikkeling van zowel ons vaccingamma als van het gamma niet-steroïdale anti-inflammatoire producten te versnellen."

2016 11 21 Persbericht

Ceva zal aanzienlijk marktaandeel winnen in het domein van de varkensvaccins, door toevoeging van vier Merial vaccins*:

  • Circovac® vaccin tegen het Porcien Circovirus type 2 (buiten de VS)
  • Progressis® vaccin tegen het Porcien Reproductief en Respiratoir Syndroom (PRRS)
  • Parvovax® vaccin tegen Porcien Parvovirus
  • Parvoruvax® vaccin tegen Erysipelas (vlekziekte) en Porcien Parvovirus

Deze acquisitie omvat eveneens het rundveevaccin Mucosiffa® en vier niet steroïdale anti-inflammatoire diergeneesmiddelen*:

  • Equioxx® voor paarden (buiten de VS)
  • Genixine® voor paarden, runderen en varkens
  • Ketofen® 1 % injectie en tabletten voor honden en katten (buiten Canada)
  • Ketofen® 10 % injectie voor paarden, runderen en varkens (buiten Canada)

* Afhankelijk van lokale vergunningen is het mogelijk dat sommige van deze diergeneesmiddelen in bepaalde landen niet vergund zijn of onder een andere handelsnaam worden vermarkt.

Over Ceva Santé Animale:
Ceva Santé Animale werd opgericht in 1999 en is een bedrijf dat wereldwijd actief is in de diergeneeskunde met focus op onderzoek, ontwikkeling, productie en vermarkting van farmaceutische producten en vaccins voor herkauwers, huisdieren, varkens en pluimvee. Het hoofdkwartier is gevestigd in Libourne (Gironde, Frankrijk). Voorzitter van de raad van bestuur en CEO is Marc Prikazsky. Website: www.ceva.com

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS