Lidgeld AMCRA 2017

Web version

VDV Nieuwsbrief

Lidgeld AMCRA 2017

Lidgeld AMCRA 2017

Beste collega’s,

In 2016 werd VDV, dankzij een bijdrage van enkele praktijken GHD, lid van de Raad van Bestuur van Amcra als vervanging van de uitredende NGROD. We waren (en zijn nog altijd) van mening dat dierenartsen sterk vertegenwoordigd moeten zijn in een organisatie die regelgevend advies verstrekt aan de overheid ivm antibiotica gebruik en reductie. De “centrale rol” van de dierenarts wordt door iedereen beaamd maar is amper terug te vinden in de besluitvorming.

Er is echter een financieel probleem. De jaarlijkse bijdrage die AMCRA krijgt van de overheid dekt slechts 70% van de werkingskosten. De overige 30% vragen ze aan hun werkende leden van de RVB (universiteiten / dierenartsen = VDV / landbouworganisaties / pharma.be en BEMEFA) wat neerkomt op 16000euro per jaar per groep. Voor VDV is die som niet jaarlijks haalbaar.

Bijgevolg hebben we 2 mogelijkheden:

- ofwel melden we dat we het financieel niet aankunnen en wachten we af wat de beslissing van Amcra zal zijn: geen dierenartsen meer in hun Raad van bestuur of de bijdrage verlagen voor ons
- ofwel zoeken we zoals vorig jaar (enkele?) GHD praktijken die er van overtuigd zijn dat hun mening te kennen geven aan Amcra via de vertegenwoordiging van dierenartsen in de organisatie een bijdrage waard is en blijft. Hoe hoog die bijdrage moet zijn zal natuurlijk afhangen van het aantal zich engagerende praktijken, voorlopig hebben we toezegging van één praktijk voor 2000euro. Een regel zou ook kunnen zijn 100 euro per dierenarts in de praktijk. Volgend jaar kunnen we dat aanpassen natuurlijk.

Hopend op jullie begrip, iedereen ondervindt vandaag in zijn eigen praktijk dat er alvast nog véél te verbeteren valt voor de dierenarts ten velde in deze problematiek.

Wie van mening is dat een bijdrage aan Amcra leveren opportuun is, kan een bericht sturen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. VDV bekijkt dan of de nodige gelden bijeengebracht kunnen worden. Wie een bijdrage levert, ontvangt hiervoor een factuur die 100% fiscaal aftrekbaar is.

Voor meer vragen kan u ook altijd op ons secretariaat terecht.

Het VDV Bestuur

 

 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS