Masterproef: prevalentiestudie allergie hond

Geachte Heer,

Zoals afgesproken vindt u hier alle verdere info in verband met de prevalentiestudie over allergie bij de hond in Vlaanderen.

Onderaan vindt u de mail die u kan doorsturen naar al uw leden.

In bijlage vindt u:

  • De tekst voor de dierenarts met uitleg over de studie.
  • Een document dat de dierenarts kan ophangen in de wachtzaal om de studie te promoten bij eigenaars.
  • Een tekstje dat de dierenarts op de website, Facebookpagina van de praktijk kan plaatsen.

Deze 3 documenten mogen ook naar de dierenartsen worden doorgestuurd. Uiteraard is iedere dierenarts vrij om te kiezen of hij de studie promoot bij zijn klanten en welke modaliteiten hij/zij daarvoor gebruikt.

Indien u nog verdere vragen heeft, kan u mij altijd contacteren via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Nogmaals hartelijk dank voor uw bereidwillige medewerking!

Met vriendelijke groeten
Clarissa Depessemier

Beste dierenarts

Ik ben Clarissa Depessemier, laatstejaarsstudente aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. In het kader van mijn masterproef voer ik een prevalentiestudie uit over allergie bij de hond in Vlaanderen. Deze studie kadert in een doctoraat dat loopt aan onze faculteit en dat tot doel heeft de diagnose van allergische aandoeningen bij de hond te vergemakkelijken.

Allergieën zijn immers niet alleen bij mensen een toenemend probleem, ook bij honden wordt een toename in voorkomen vermoed. Er zijn echter geen cijfers bekend over het voorkomen van allergieën bij de hond in Vlaanderen. Zo is het moeilijk om in te schatten wat precies de impact is van de ziekte op de eigenaars en de dierenartsen. Daarom zullen beide bevraagd worden. Deze studie zal bijdragen aan het doctoraat door een overzicht te geven van de meest voorkomende allergieën bij de hond in Vlaanderen. De resultaten van deze studie zullen vervolgens gepubliceerd worden in wetenschappelijke tijdschriften.

Om zo correct mogelijke cijfers te bekomen, ben ik op zoek naar zo veel mogelijk dierenartsen die bereid zijn mee te werken aan deze studie via een online enquête. Het beantwoorden van de vragen duurt slechts enkele minuten. Alle gegevens zullen anoniem verwerkt worden.

Bent u dierenarts, woont u in Vlaanderen en wil u meewerken aan wetenschappelijk onderzoek? Via onderstaande link komt u terecht op de website waar u de enquête kan terugvinden. U vindt er ook uitleg over de studie.

Link naar de website: https://allergiestudiehonden.wixsite.com/ugent

U vindt de studie ook op facebook: https://www.facebook.com/prevalentiestudieallergiehond

De enquête zal tot 26 november 2017 online beschikbaar zijn.

Zou u ook zo vriendelijk willen zijn deze studie te promoten bij uw klanten? In bijlage vindt u een document dat u kan ophangen in uw wachtzaal en een tekstje dat u op uw website, Facebookpagina kan plaatsen. U kiest uiteraard zelf of u de studie promoot bij uw klanten en welke modaliteiten u daarvoor gebruikt.

Indien u nog verdere vragen heeft over deze studie, kan u mij contacteren via het formulier onderaan de homepage van de website of via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Alvast hartelijk dank voor uw deelname!

Met vriendelijke groeten
Clarissa Depessemier

 Download de documenten: