Enquête: De ziekte van Cushing bij honden

Hallo Vlaamse dierenartsen,

Mijn naam is Jasmijn van Leeuwen en ik zit in de vijfde klas van het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen.

Mijn profielwerkstuk doe ik over de ziekte van Cushing bij honden en als praktische deel van mijn werkstuk heb ik een enquête gemaakt met een aantal vragen die betrekking hebben op de ziekte van Cushing bij honden.

 Ik heb voor mijn werkstuk meegelopen bij de faculteit diergeneeskunde in Utrecht bij zowel dr. H.S. Kooistra als Prof. dr. B.P. Meij. Ik ben erg geïnteresseerd in het verschil in levenskwaliteit tussen behandelde en onbehandelde honden.

In Utrecht beschikken ze over een grote groep honden met Cushing, maar er is geen controlegroep van honden die niet behandeld zijn. Men kon mij dus niet helpen aan die specifieke gegevens. Daarom heb ik zelf een enquête gemaakt waarmee ik hoop aan deze informatie te komen.Graag wil ik mijn enquête verspreiden onder zoveel mogelijk dierenartsen, en mijn vraag is nu of de IVDB mij daarbij kan helpen. Ik vroeg mij af of mijn enquête misschien verspreid kan worden via het mailbestand van de IVDB, zodat zoveel mogelijk dierenartsen het te zien krijgen. 


Graag hoop ik van u te horen.Met vriendelijke groeten,


Jasmijn van Leeuwen

Beste Jasmijn,

dat doet het IVDB met plezier.

Mvg,
het IVDB team.