Bijscholingen voor BMO’s en oproep tot politici.

Nieuwsbrief APRIL 2018

Bijscholingen voor BMO’s en oproep tot politici.

In deze nieuwsbrief:

  1. Bijscholingen voor BMO’s in mei en juni 2018
  2. Opheldering gevraagd: bij deze al een eerste stap.
  3. Word lid van het IVDB-DVK

1— Bijscholingen voor BMO’s in mei en juni 2018.

bijscholingIn de maanden mei en juni organiseert het IVDB-DVK verschillende bijscholingen, die in aanmerking komen als erkende bijscholing voor BMO’s - doch andere collega’s-practici zijn ook welkom.

Deze bijscholingen hebben achtereenvolgens plaats in Sint-Niklaas, Tielt, Kortenberg en Hasselt.

Interesse?
Lees dan hier verder welke boeiende onderwerpen wij voor jullie hebben uitgekozen en hoe u zich desgewenst kan inschrijven.

Naar Programma en Inschrijving


2— Opheldering gevraagd: Verkiezingen vroeg of laat.

ophelderingIn mei 2016 werd diergeneeskundig Vlaanderen (zijnde: practici verplicht aangesloten bij de NGROD) gevraagd hun stem uit te brengen voor 4 nieuwe Orde Raadsleden en 3 nieuwe Raadsleden bij de Gemengde Raad van Beroep.

De resultaten van deze verkiezingen kennen we al lang, de reactie van hen die alles bij het oude wilden houden ook.

De werking van de Orde wordt verlamd door hen die willens nillens zich blijven vastklampen aan de Ancient Régime mentaliteit die de Gewestelijke Raden en Hoge Raad van de Orde der Dierenartsen ettelijke legislaturen kenmerkte. D.i. "Hoe kunnen we de practici onder de knoet houden en ondertussen onszelf op allerlei manieren bevoordelen en verrijken." Laten zich in deze malaise van hun meest repressieve kant zien: de magistraten bij de Gewestelijke Raden en de Hoge Raad.

Zij zijn –in tegenstelling tot de verkozen raadsleden– door de bevoegde politieke kabinetten voor het leven benoemd. Met alle gevolgen van dien.

De afgelopen 3 jaar hebben verschillende collega’s contact opgenomen met politici van alle strekkingen, de problemen bij de Orde der Dierenartsen uitvoerig toegelicht. IVDB-bestuursleden legden uitgebreide dossiers neer bij het Kabinet van Justitie Min. Koen Geens (CD&V) en het Kabinet van Volksgezondheid Min. Maggie De Block (Open VLD). Na alles duidelijk te hebben uitgelegd, ook voorstellen geformuleerd hoe het anders en beter kan… NOOIT MEER IETS GEHOORD.

Dierenartsen en hun problemen zijn voor deze politici en hun partij "quantité négligeable", beide excellenties en hun partij (CD&V en Open VLD) kijken liever de andere kant op!

Afspraak met hun in het najaar 2018 en voorjaar 2019 ?!

bb 1 nb

bb 2 nb

bb 3 nb


3— Word lid van het IVDB-DVK.

Word lid van de dierenartsen beroepsvereniging IVDB-DVKIn diergeneeskundig Vlaanderen durft alleen het IVDB-DVK verwoorden wat velen denken!

Wie graag bovenstaand gedachtegoed nog versterkt ziet, kan haar/zijn stem toevoegen door zich lid te maken van de enige dierenartsen beroepsvereniging in Vlaanderen die echt reageert; die geen taboe uit de weg gaat en rechttoe rechtaan zegt waar het op staat…

Lid worden van het IVDB-DVK »


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS