IVDB-DVK lidmaatschap 2019

Nieuwsbrief JANUARI 2019


IVDB-DVK lidmaatschap 2019

In deze nieuwsbrief:

  • Lid worden of blijven van het IVDB-DVK in 2019
  • Tijd voor acties?!

1— Lid worden of blijven van het IVDB-DVK in 2019

Dierenartsen beroepsvereniging IVDB - lidmaatschap 2019Vanaf 2019 zal de dierenartsen beroepsvereniging IVDB het deels over een andere boeg gooien. Vele van de door het IVDB aangereikte diensten —die in het verleden voor iedereen (leden en niet-leden) gratis toegankelijk waren—, zullen vanaf 2019 enkel voor bij het IVDB aangesloten dierenartsen/practici zijn.

IVDB-leden kunnen op volgende voordelen en diensten rekenen:

1. Vanaf januari 2019 zijn alle diensten van het IVDB secretariaat enkel nog toegankelijk voor IVDB-leden. Alle aangeboden publicatiemogelijkheden op de IVDB website zijn gratis voor leden; betalend voor niet-leden.

2. Het IVDB werkt aan een nieuwe website waarop zal vermeld worden wie in een bepaalde streek of regio weekenddienst heeft. Enkel IVDB leden zullen op deze website vermeld worden.

3. Bent u lid van het IVDB, dan kan u toetreden tot een groepspolis verzekering, bv. een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid, hospitalisatie, gewaarborgd inkomen, enz. De jaarlijkse premie van zo'n polis is stukken goedkoper dan wanneer men een individuele polis afsluit. En,… de inhoud wordt op maat gemaakt!

Nieuw sinds 2017 is dat we in iedere provincie een verzekeringskantoor hebben die deel uitmaakt van B.BA medical (B.BA - uw lokale verzekeringsmakelaar en partner van IVDB), waarvan de medewerkers desgewenst tot bij u thuis komen, om een op maat gemaakte polis samen met u op te stellen. Dit is uniek in diergeneeskundig Vlaanderen!

4. Sluit u bij één van deze partners de door ons opgemaakte diergeneeskundige rechtsbijstandsverzekering af, dan krijgt u de twee daar op volgende kalenderjaren 50 euro korting op uw lidgeld.

Wenst u meer te weten over deze unieke polis?
Stuur dan een mailtje naar het IVDB secretariaat.

5. Wie lid is van het IVDB kan voor om het even welk beroepsgerelateerd probleem terecht bij het advocatenkantoor waarmee het IVDB samenwerkt. De erelonen van de eerste consultatie (waar u goede raad krijgt hoe uw probleem aan te pakken) worden door het IVDB vergoed. Van het schrijven van een aanmaningsbrief tot betaling van een openstaande factuur van een klant,… tot het juridisch analyseren van een klacht bij de NGROD of een bedenkelijke boete van het FAVV,… bij advocatenbureau Partoens Van Haute weet men er wel raad mee.

6. Om slechte betalers aan te manen hun openstaande factuur toch te betalen, kan u als IVDB-lid beroep doen op een incasso bureau om de facturen alsnog te innen. De instapkosten die aan een vordering verbonden zijn, daarvan worden de eerste 10 door het IVDB betaald. Enkel voor IVDB-leden wel te verstaan!

7. Bijscholingen georganiseerd door het IVDB zijn vanaf 2019 enkel nog toegankelijk voor leden en zijn gratis.

8. Voor het jaarlijkse treffen van alle dierenartsen, Expovet, krijgt u voor uzelf en uw partner een gratis inkomkaart. In 2018 maakten meer dan 150 practici hiervan gebruik, gingen samen met hun partner –gratis– naar Expovet.

Een maand voordat Expovet plaatsvindt, versturen we een nieuwsbrief met daarin de vraag wie graag zo'n gratis inkomkaarten wenst. Zorg er dus voor dat we een geldig en actief e-mailadres van u hebben.

Wat kost een IVDB-DVK lidmaatschap?
Klik om alle info te zien! »


2— Tijd voor acties?

Tijd voor actie?Wat heeft het Marrakech pact met de voor 2019 beloofde betere financiële vergoedingen aan BMO’s te maken? (zie onze vorige nieuwsbrief 11/2018) Niks denkt u? Wel, spijtig genoeg veel, want de politieke naweeën van dit eindejaar spektakel hebben ervoor gezorgd dat wij (de Belgische bevolking en dus ook dierenartsen practici) sindsdien met een federale regering van lopende zaken zitten.

En de ministers van zo’n regering nemen enkel nog beslissingen die al lopend waren… De vraag tot verbetering van de zo al minimale financiële vergoedingen van prestaties die collega’s BMO voor het FAVV uitvoeren was niet lopend en dus: bij deze (weer?) op de lange baan geschoven.

Er zijn door het IVDB-bestuur al ettelijke en verschillende pogingen ondernomen om de werkomstandigheden en financiële situatie van BMO’ers te verbeteren.

Eén poging blijft er nog over: het werk neerleggen!

Indien alle BMO’ers zich per LCE verenigen en een actieplan uitwerken… zal het IVDB-DVK de eerste zijn om dat te ondersteunen.

Ideeën?
Mail dan naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. (discretie verzekerd)

Waar wachten jullie nog op??!!

Geheel maar dan ook geheel terzijde:
in Nederland krijgen dierenartsen practici die gelijkaardige taken uitvoeren (voor de NWA) uurloon vergoedingen vanaf 80 euro en meer.


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS