NIEUWSBRIEF: nieuwe cijfers esdoornvergiftiging, brochure paard en landschap, gevaar biggenkruid..

Nieuwe cijfergegevens rond esdoornvergiftiging. De Universiteit van Luik heeft ons een evolutie van het aantal overlijdens ten gevolge van esdoornvergiftiging bezorgd. Van 2014 tot nu spreken we al minstens van meer dan 900 doden in Europa! ...

http://paarden.vlaanderen/nieuwsbriefnieuw/index.php?id=64

Nieuwe cijfergegevens rond esdoornvergiftiging

De Universiteit van Luik heeft ons een evolutie van het aantal overlijdens ten gevolge van esdoornvergiftiging bezorgd. Van 2014 tot nu spreken we al minstens van meer dan 900 doden in Europa! Voorzichtigheid is aangewezen, zeker nu de herfstperiode weer in aantocht is. Neem zeker eens een kijkje in ons dossier rond esdoornvergiftiging op onze website.

» Klik hier voor meer info

 

Fokkerijdag: genetica verklaart niet alles

Op 25 oktober organiseren de KULeuven, de Onderzoeksgroep Huisdierengenetica en het Departement Landbouw en Visserij een dag rond epigenetica en omgevingsinvloeden. Deelname is gratis.

» Klik hier voor meer info

 

Inspiratiebrochure voor paard en landschap

In samenwerking met de Hooibeekhoeve hebben de Antwerpse regionale landschappen een handige brochure uitgebracht met tips en advies over het optimaal integreren van weiden in het landschap.

» Klik hier voor meer info

 

Regionale landschappen

Vragen over de aanleg, het herstel en het beheer van kleine landschapselementen zoals poelen, hagen, houtkanten etc..? Regionale Landschappen zijn het aanspreekpunt voor landschapzorg in jouw streek. Daarnaast zetten zij hun ook in voor projecten rond natuurbehoud en biodiversiteit met als doel de leefgebieden van waardevolle fauna en flora te versterken. Benieuwd naar wat ze nog meer doen en het regionaal landschap in jouw buurt? 

» Klik hier voor meer info

 

Opname van biggenkruid kan hanentred veroorzaken

Hanentred is een gangafwijking die wordt gekenmerkt door het plots, onwillekeurig en overdreven opheffen van één of beide achterbenen tijdens de beweging. Het ontstaan van de ziekte wordt geassocieerd met Biggenkruid, een kruid dat quasi overal in Vlaanderen voorkomt en vaak als 'paardenbloem' aanzien wordt. In bepaalde omstandigheden kan de plant stoffen produceren die Australische hanentred kan veroorzaken.

» Lees meer.

Bekijk ook zeker
Voeding van paarden
» Klik hier voor meer info.
Beschutting op de weide
» Klik hier voor meer info
Vaccineren en ontwormen van paarden
» Klik hier voor meer info.

 

© Foto's (van boven naar beneden): Peter Meininger | Regionaal Landschap Schelde - Durme | Sten Porse  - Wikimedia Commons | Morgue |  Katrien Van Miert | PhotoXpress

Met dank aan onze partners

vlm

vlaamse overheid

uwbanner

cavalor

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS