NIEUWSBRIEF: Infosessie FHE, enquête, vacature BCP, ...

View this email in your browser

header paardenpunt vlaanderen
cavalor

Wegens groot succes komt er een 2de infosessie: Help, ik wil een paard!

Op zaterdag 24 februari zal er op Flanders horse expo​ een gratis infosessie "Help, ik wil een paard" plaatsvinden over het houden van een eigen paard. Aangezien deze sessie in een mum van tijd is uitverkocht, heeft PaardenPunt Vlaanderen besloten om een 2de sessie te organiseren. Deze sessie zal plaatsvinden op zaterdag 24/02 van 14u00 tot 16u30.

Ben jij van plan om voor de 1ste keer een paard te kopen? Twijfel je nog of heb je vragen? Kom dan zeker naar onze gratis infosessie!

Je dient je verplicht in te schrijven. Dit kan door het juiste ticket aan te kopen bij Flanders horse expo. Op het einde zijn er leuke prijzen te winnen én krijgt iedere deelnemer een fijne attentie! Opgelet: de plaatsen zijn beperkt! Er is geen mogelijkheid meer om een 3de sessie te organiseren.Tijdig inschrijven is dus de boodschap! Kijk ook goed naar het ticket dat u heeft aangekocht! Het ticket van de 1ste infosessie is namelijk niet geldig voor de 2de en vice versa!

Lees er hier meer over

ikwileenpaard

Gatz erkent Brabants trekpaard als Immaterieel Erfgoed

Minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om de cultuur rond het Belgisch of Brabants trekpaard toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Deze inventaris draagt bij tot de zichtbaarheid van immaterieel erfgoed en stimuleert het behartigen ervan.

Op de lijst staan nu 52 elementen. De inventaris is onderdeel van het interactief platform www.immaterieelerfgoed.be: een ontmoetingsplaats voor immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen waar organisaties en personen zich bekend maken. Dit platform is een inspiratiebron, kennisbank en contactforum voor al wie immaterieel cultureel erfgoed mee een toekomst wil bieden. Het immaterieel erfgoed wordt hierin omschreven, verspreid en doorgegeven. In het vakjargon “borgen” we zo het erfgoed om het te bewaren voor de toekomst en er de passie voor te blijven delen en beleven.

Lees er hier meer over.

brabants

Enquête: de toekomst van uw paard na zijn "carrière"

Studente Katelijne Dewijnants van hogeschool Odisee te Sint-Niklaas onderzoekt voor haar bachelorproef de toekomst van uw paard na zijn "carrière".

Met deze bevraging wil men op een wetenschappelijke wijze onderzoeken in hoeverre het paard wordt verruild, verkocht,... of soms zelfs wordt gezien als een 'wegwerpproduct' binnen de diverse takken van de paardensport en op hun verschillende niveaus en dit met het oog op het aanreiken van eventuele (preventieve) verbeterpunten binnen het dierenwelzijn.

De resultaten van de bevraging zullen gedeeld worden, zodat dit project gunstig is voor de paardensector. Deze gegronde research kan een meerwaarde bieden waar verder op kan gebouwd worden in functie van de duurzame versterking en het verder uitbouwen van de activiteiten gericht op de Vlaamse paardensector.

Uw inbreng is van belang. Deze enquête neemt maar een paar minuten van uw tijd in beslag.

Hierbij verzoeken wij u om navolgende enquête te willen invullen:

https://odisee.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0GJwXX6jUGN5ANf

Deze bevraging loopt vanaf 25 januari 2018 t.e.m. 28 februari 2018.

enquete

Belgische Confederatie van het Paard zoekt een nieuwe medewerker/medewerkster voor onmiddellijke indiensttreding

De selectie zal vooraf doorgevoerd worden op basis van het C.V.; indien weerhouden zal een interview afgenomen worden van de kandidaten.De verloning gebeurt conform diploma (‘s) en wettelijke barema’s. Medewerker/Medewerkster (m/v)

De hoofdtaak omvat het beheer en de coördinatie van de informaticaplatform van de BCP, meer bepaald de natio-nale databank voor paardachtigen “HorseID”.

Lees er hier meer over.

horse id
 banner

Met dank aan onze partners

vlm  vlaanderen 

© Foto's (van boven naar beneden): PaardenPunt Vlaanderen

gray facebook 48gray link 48


Copyright © *|2017|* *|PaardenPunt Vlaanderen|*, All rights reserved.

Contacteer ons:
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Ambachtenlaan 23/2b
3001 Heverlee
016 899 410

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS