Stichting Dierennood Nieuwsbrief - Juli 2017

Nieuwsbrief nr. 88 - juli 2017

Bekijk de webversie

emailheader600

Wij helpen zwerfdieren grenzeloos.

Je hebt lang genoeg geleden...

Je hebt lang genoeg geleden, kijk eens naar je hoeven! Ik ga jou nu helpen!

Na een leven lang afgebeuld te worden, worden ezels vaak ergens gedumpt. Gelukkig dat Walter hen wil helpen.

Wat een liefde

Walter is een van de weinigen die een ezelopvang heeft gemaakt. Als één diersoort extreem veel werk moet doen voor hun eigenaar, dan is het wel de ezel.

Na een moeizaam leven worden deze dieren als stank voor dank ergens letterlijk gedumpt. Vervangen door een machine of aan de kant gezet omdat ze oud en stram worden. Of ziek. Ezels moeten geld opbrengen en mogen vooral zelf niets kosten…

Vaak wordt bij deze dieren zelfs elke medische zorg onthouden. Daar waar het voor de lokale agrariërs ophoudt, dikwijls vanwege de kosten, begint het voor Walter. Hij ziet ze regelmatig staan in afgelegen weilanden. Zielig en verwaarloosd. Kop naar beneden en die karakteristieke houding als een dier dat geen levensvreugde meer heeft.

Het begon met 1 of 2 ezels, maar de liefde voor deze afgedankte dieren, is zo sterk dat hij een groot stuk grond in Frankrijk wist te pachten, om daar nu al meer dan 90 ezels eindelijk liefde en goed verzorging te bieden. Natuurlijk kost dit heel veel geld.

Dit is dan ook het doel van onze 91e Hulpactie-van-de-Maand.

Kijk verder op onze website.

Maria Simons loopt voor onze stichting de Vierdaagse.

42d6034 w326 mariasimons200

Wij krijgen regelmatig het aanbod van een dierenvriend, dat men een prestatie wil neerzetten, om daarmee dieren-in-nood via onze stichting te kunnen gaan helpen.

Dat deed Maria Simons ook. Zij wil deze week de Vierdaagse van Nijmegen gaan lopen. Gezien de verwachtingen van hoge temperaturen zal dit geen gemakkelijke opgave gaan worden.

Via een speciale bankrekening kan haar grote uitdaging worden ondersteund, èn daarmee kunnen veel dieren worden geholpen. Iedere euro gaat naar goede dierendoelen.

Lees meer…

 59ddef5 w532 screenshot036200

Prima anti-teken en anti-vlooien olie te koop.

Wil je je hond beschermen tegen teken en vlooien, dan is er nu een nieuw product, dat helpt tegen alle insecten en parasieten. Maar ook medicinale eigenschappen kent.

Deze anti-tekenolie kan ook worden gebruikt bij honden die veel last hebben van jeuk en allergieën.

Interesse?

Meer info

fea5aa0 w452 screenshot037200

Marlie vraagt hulp voor een asiel in Thailand dat onder water staat.

saved souls...

a67bcf5 w297 marlietimmermans150cVelen van jullie kennen Marlie Timmermans. Haar halve leven helpt zij actief zwerfdieren in Thailand, waar zij ook vele jaren gewoond en gewerkt heeft.

Nu vraagt zij aandacht voor het ‘Saved Souls Sanctuary’. Een groot asiel met zo’n 650 honden. Daar zijn momenteel enorme problemen, doordat de helft van de opvang ondergelopen is met water.

De honderden honden weten gewoon niet waar ze moeten gaan staan, laat staan liggen. Het doet pijn om de dieren zo hulpeloos te zien kijken.

Dit asiel heeft dan ook dringend behoefte aan de reparaties van daken en goten en het verplaatsen van een aantal kennels naar hoger gelegen plekken.

Marlie en wij willen hen hier heel graag mee helpen! Dit is dan ook het doel van ons Kleine Hulpactie nr. 26.

Lees verder…

Word ook gastgezin!Word ook gastgezin!

Heel dankbaar werk en fijn om te doen! Misschien ga je eerst nog op vakantie, maar daarna is het wellicht een goed idee om gastgezin te worden.

Gastgezinnen zijn heel belangrijk voor stichtingen die honden uit het buitenland laten overkomen. Zo'n dier zal meestal eerst even moeten wennen. De overgang van een overvol asiel naar een liefdevol huis in Nederland is erg groot.

Zeker de eerste dagen is zo'n dier nog behoorlijk schuchter en soms zelfs wat angstig. Maar met wat aandacht, liefde en geduld, zal het dier al spoedig merken dat het van de 'hel naar het paradijs' is gekomen.

Wij halen als stichting Dierennood zelf geen honden naar ons land, maar hebben wel contact met de uitstekende Stichting AAI. Zij willen graag nieuwe gastgezinnen verwelkomen. Wij brengen je graag in contact met hen.

logoroodvierkant200

Kabelhof 60
3072 WJ Rotterdam - NL
www.dierennood.nl
www.dierenstages.nl
www.dierentestament.nl
T (+31) (0)10 420 23 44
E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
ANBI-erkenning 8212 50 280
K.v.K. 2447 1674

facebook twitter
facebook color
Share
twitter color
Tweet
google
+1
linkedin
Share
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS