Stichting Dierennood Nieuwsbrief - Juni 2017

Nieuwsbrief nr. 87 - juni 2017

Bekijk de webversie

emailheader600

Wij helpen zwerfdieren grenzeloos.

zwerfdieren helpen!

Honden in Turkije hebben het nu extreem moeilijk.

Zwerfdieren in Turkije hebben hulp hard nodig. Gabi doet dat iedere dag. Help je mee?

zwerfdieren turkije

Gabi en haar man Charlie hebben weer twee uitgeputte honden gevonden, die achtergelaten werden ver weg van alles en iedereen...

Gabi Breitner emigreerde 16 jaar geleden met haar man Charlie naar Turkije. Hier werden ze direct geconfronteerd met het vreselijke leed van de vele zwerfdieren.

Ze besloot om deze arme dieren te gaan helpen. Inmiddels zorgt zij elke dag voor meer dan 80 zwerfhonden en een groot aantal zwerfkatten.

Even buiten het stadje Duaci, nabij Antalya, is een bos waar regelmatig dieren uit auto’s worden gegooid en aan hun lot worden overgelaten. Gabi en Charlie helpen hen ook. Want er is niemand anders die dat doet...

Onze eigen Gaby Huson, bezocht haar onlangs en kwam geheel ontdaan terug. Haar conclusie: 'Wat hebben zwerfdieren het in Turkije momenteel extreem zwaar....'

Dit is dan ook het doel van onze 90e Hulpactie-van-de-Maand. Kijk verder op onze website.

Lees meer…

Doe mee met de vegetarische BBQ in Den Haag.

vegetarische bbq

Donderdag 6 juli, op de laatste dag voor de aanvang van het zomerreces van de Tweede Kamer, wordt voor de Kamerleden en de media door de vlees-industrie ieder jaar een parlementaire barbecue georganiseerd.

Als positieve tegenhanger hiervan willen een aantal stichtingen, waaronder wij als Dierennood, een duidelijke boodschap overbrengen aan zowel de politiek als aan het publiek met een Klimaat- en Diervriendelijke Parlementaire Barbecue.

Je bent er van harte welkom en je kunt je inschrijven en reserveren via de onderstaande Facebook-pagina.

Lees meer…

 vrijwilligerswerk asiel

Vrijwilligerswerk in een buitenlands asiel? Wij helpen je er graag mee!

Met veel asielen in diverse landen ter wereld hebben wij al jarenlang uitstekende contacten. Wij bemiddelen graag dierenartsen en studenten Diergeneeskunde, die daar prachtig werk kunnen doen vooral met sterilisaties.

Maar bij diverse van deze asielen zijn ook vrijwilligers zonder specifieke opleiding zeer welkom! Wat is er voor een dierenvriend leuker dan om een tijdje honden en katten te gaan helpen?

Het verblijf is altijd goedkoop: van gratis tot max.€ 15 p.p.p.d.

Bijv. naar Zagreb / Kroatië, Sofia / Bulgarije, ezels of paarden helpen in Spanje of heel speciaal naar Coimbatore of Goa in India of zelfs naar Nepal of Peru.

Lees verder…

vrijwilligerswerk asiel 2

Zeljko woont 4-hoog achter en verzorgt er toch tientallen gewonde dieren!

zeljko

Een land waar we nog weinig aandacht voor hebben gehad is Servië. Wij volgen echter al enkele jaren op Facebook de grote dierenvriend Zeljko Markovic, vlakbij de plaats Bor.

Een stille man van 65 jaar, die al ruim 20 jaar zwerfdieren helpt die speciale zorg nodig hebben. In zijn appartementje op 4 hoog – zonder lift - heeft hij gemiddeld 15 tot 20 dieren opgenomen die speciale zorg vragen. Pupjes, zieke honden die dagelijkse zorg en medicijnen nodig hebben en bovendien enkele gehandicapte honden.

Ze blijven bij hem tot ze weer de straat op kunnen. Deze man heeft met zeer bescheiden middelen en bijna geen ondersteuning toch al vele honderden dieren weten te helpen. Fantastisch toch!

Zullen wij als dierenvrienden in België en Nederland nu eens laten zien, dat wij zijn werk zeer waarderen? Dat kan nu heel goed via een donatie voor ons 25e Kleine Hulpproject. Doe het vandaag nog!

Lees verder…

logoroodvierkant200

Kabelhof 60
3072 WJ Rotterdam - NL
www.dierennood.nl
www.dierenstages.nl
www.dierentestament.nl
T (+31) (0)10 420 23 44
E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
ANBI-erkenning 8212 50 280
K.v.K. 2447 1674

facebook twitter
facebook color
Share
twitter color
Tweet
google
+1
linkedin
Share
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS