Krasi moest vluchten met haar 200 dieren - Stichting Dierennood

Krasi werd weggestuurd door haar familie en leeft met haar 200 dieren in een absolute bouwval.

Nieuwsbrief nr. 98 - maart 2018

Bekijk de webversie

stichting dierennood

100% van de donaties is voor de zwerfdieren.

Krasi opvang voor honden in Bulgarije

Deze vrouw heeft in haar leven alles opgegeven om in 'the middle of nowhere' haar vele geredde dieren te kunnen verzorgen.

Krasi werd weggestuurd door haar familie en leeft met haar 200 dieren in een absolute bouwval.

Krasi - opvang honden in Bulgarije

Vaak weet Krasi niet hoe ze alles moet regelen voor de vele honden, die zij van een afschuwelijke dood op straat gered heeft.

herhalingNu wij het mooie aantal van 100 Hulpacties-van-de-Maand hebben bereikt, gaan wij op veler verzoek wat vaker op herhaling.

Want sommige hulpverleners hebben zowel op jullie als op ons een dusdanige indruk gemaakt, dat wij hen willen blijven volgen.

Wie herinnert zich Aya Krasimira nog? Een fragiele maar o zo sterke jonge vrouw in Bulgarije. Zij werd verstoten door haar familie omdat zij teveel mishandelde zwerfdieren had opgenomen.

Zij is gaan zwerven met haar dieren en was onze hulpactie nr 71 in 2016. Zij kwam met 65 honden en 21 katten in een absolute bouwval ergens in de binnenlanden van dit moeizame land terecht. Inmiddels zijn dit er 200 geworden...

krasi honden

De ijskoude winter is nog volop aanwezig in Bulgarije. Hierdoor hebben de dieren van Krasi extra voer nodig.

doneer aubOnze onvolprezen vrijwilliger en bestuurslid Ria Alonso heeft al die tijd contact met haar gehouden.

Vele problemen over te weinig voer, de grote afstand van ruim een uur rijden naar een dierenarts en vooral de nooit aflatende tegenwerking van de locale autoriteiten werden aan Ria toevertrouwd.

In goed overleg met de andere bestuursleden hebben wij nu besloten om haar opnieuw te gaan helpen. Mede i.s.m. met stichting POOT.

Dit is dan ook het goede doel van onze al weer 101e Hulpactie-van-de-Maand in maart en wordt door ons van harte aanbevolen!

Zoals altijd, gaat ook hierbij 100% alleen naar dit specifieke doel. Bij ons geen afroming voor salarissen, huur of andere franje.

Meer zien? Klik hier verder.

marlie scooter-ambulance

Marlie wil graag dieren redden in Thailand met een scooter-ambulance.

Velen van jullie kennen haar al: de geweldige dierenvriend Marlie Timmermans heeft al honderden gewonde zwerfdieren letterlijk uit de goten van de straten in Thailand opgeraapt.

Omdat daar geen dierenambulances zijn, zoals de 375 die er in Nederland rondrijden, zou men daar al heel blij zijn met een scooter met een zijspan waar een gewond dier in neergelegd kan worden.

Marlie heeft al een goede 2e hands gevonden en op de foto zit ze er vol verwachting op, maar hij moet alleen nog wel betaald worden.... Wij hebben er ons Kleine Project nr. 34 voor opgezet.

Kom op. fijne mensen, dit voertuig kan heel belangrijk zijn en zal vaak het verschil kunnen uitmaken tussen leven en dood voor een dier!

Klik hier voor meer informatie.

munten

Donaties bij onze stichting zijn in 2017 met ruim 15% toegenomen.

Onze vrijwillige boekhouder Quint Meijer heeft weer de Verlies- en Winst-balans opgemaakt.

De totale inkomsten waren 155.724 euro. Als we alleen de donaties vergelijken, zonder de ontvangen legaten van testamenten, is er een stijging van 15,1%. Daarvoor allen heel veel dank!

De overheadkosten zijn met 4.008 euro oftewel 2,4% nog steeds bijzonder laag. Gemiddelde bij dierenstichtingen in ons land is hiervoor bijna 30%. Overigens worden met extra privé-donaties van onze bestuursleden deze kosten ruimschoots gecompenseerd.

Hierdoor kunnnen wij nog steeds de garantie geven dat iedere donatie of legaat van een erfenis voor de volle 100% alleen ten goede zal komen aan de directe hulp voor dieren-in-nood.

Kijk hier voor de financiële balans.

Kijk hier voor ons Jaarverslag over 2017 met een overzicht van alle lopende activiteiten.

benieuwdnaar

katten griekenland

SPOED: Vrijwilligers gezocht om bij een partikuliere opvang op Skiathos 150 katten te gaan helpen.

In en rondom haar eigen huis heeft een Engelse vrouw maar liefst 150 zwerfkatten opgevangen.

Voor de verzorging zijn vrijwilligers zeer gewenst. Zo zijn er een flink aantal blinde katten bij, die extra hulp nodig hebben. Welke kattenvrienden willen hier gaan helpen?

Gedurende een gedeelte van het jaar is er gratis accommodatie beschikbaar. En anders is er een appartement te huur voor v.a. 15 euro per nacht met meerdere slaapkamers. En je kunt er zelf je eten klaarmaken.

Ben je een kattenvriend of wil je gewoon dieren helpen, die hulp hard nodig hebben? Klik dan HIER naar de uitgebreide pagina met alle informatie.

bruce adoptie

Bruce zoekt een goed en liefdevol thuis.

Wij kregen een verzoek uit China van de Nederlandse Mariska Weiland, die daar een hond heeft gered uit de hel van dat dieronvriendelijke land.

De dierenarts denkt dat Bruce ongeveer 4,5 jaar is. Hij weegt 35 kilo, dus een flinke jongen. Hij is inmiddels gecastreerd, heeft alle vaccinaties gekregen, heeft een internationaal goedgekeurde microchip + paspoort en de uitslagen van de bloedtesten om te mogen reizen naar de EU zijn in orde.

Mariska komt 15 april naar Nederland. Wie heeft interesse om deze speelse hond te adopteren, die goed met andere honden, kinderen en volwassenen omgaat? Bijdrage in de (hoge) kosten is slechts 100 euro. Er zijn ook contacten met stichting Rottweiler Nederland.

Mailen naar Mariska zelf: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.


logo footer

Kabelhof 60
3072 WJ Rotterdam - NL
www.dierennood.nl
www.dierenstages.nl
www.dierenvrijwilligers.nl
www.nalatenvoordieren.nl
T (+31) (0)10 420 23 44
E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
ANBI-erkenning 8212 50 280
K.v.K. 2447 1674

facebook   twitter
 facebook color twitter color google linkedin
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS