Dan heb je het als dier echt moeilijk: Venezuela...

Rosi en een paar vrijwilligers zijn vrijwel de enigen die in Venezuela nog een dierenopvang hebben. Maar ook zij hebben te weinig voer voor alle dieren...

Nieuwsbrief nr. 105 - september 2018

Bekijk de webversie

header stichtingDierennood

Grenzeloos dieren helpen

sdn 092018 header

Rosi en een paar vrijwilligers zijn vrijwel de enigen die in Venezuela nog een dierenopvang hebben. Maar ook zij hebben te weinig voer voor alle dieren...

Een van de ergste plekken op aarde voor mensen èn dieren is Venezuela. Rosi is daar de laatste hoop voor veel zwerfdieren.

stn venez 01

Zo leven de zwerfdieren in dat land op straat, zonder eten, zonder hulp en zonder hoop.

stn venez 02Ja, beste mensen, wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Het is vrijwel dagelijks te zien in de krant en op de televisie: De situatie in Venezuela is volstrekt chaotisch.

Tienduizenden inwoners vluchten het land uit. Vaak met achterlating van hun huisdieren. Die worden dan ergens op het erf vastgebonden aan een paal en moeten dan het huis 'verdedigen'. Maar het weinige voer en water is snel op.

Rosi en haar man zijn gepensioneerd, maar zijn nog een van de zeer weinigen die zich nog het lot aantrekken van deze erf-honden die zij eten/drinken brengen. Maar ook zwerfdieren willen helpen. Op straat is vrijwel geen eten meer te vinden.

Wij hebben al jarenlange zeer goed contact met Montserrat Batllo, die tijdelijk in Venezuela woont en gespecialiseerd is in sterilisatieprojecten.

Zij berichtte ons van Rosi, die hun eigen achtertuin open hebben gesteld voor tientallen honden en katten. Vaak uitgemergeld en ziek, zoals op de grote foto hierboven goed te zien is.

Het hulpproject van deze maand september is om deze geweldige hulpverleners in staat te stellen om weer voer te kunnen kopen.

Het gaat deze maand helaas echt letterlijk over leven of dood... Help alsjeblieft mee en doneer ruim. Iedere euro wordt zeer goed besteed en hierop wordt nauwkeurig gecontroleerd.

Kijk hier verder

stn venez 03

Voor al deze dieren was de tuin van Rosi hun laatste vluchtoord. Maar daar is nu ook bijna geen voedsel meer...

doneer aub

Jess blijkt een heel lieve, dankbare en rustige hond te zijn.

In onze vorige nieuwsbrief kondigde ik al de komst van Jess bij ons thuis aan.

Hij heeft vanaf toen hij nog maar een kleine pup was, acht jaar in een Turks asiel gezeten. En hij wachtte, en wachtte....

Nu is hij in Nederland en wij gunnen hem graag dat hij de tweede helft van zijn leven in een liefdevol huis mag wonen en op heerlijk gras uitgelaten kan worden...

jess

Redacteur en mede-oprichter Hanno Berger met Jess.

Hij is zó ontzettend dankbaar en aanhankelijk! Zeer sociaal naar andere honden en ook geen probleem met onze katten. Ook met kinderen zeer betrouwbaar.

Meteen geheel zindelijk (ongelooflijk!), loopt keurig aan de lijn en heeft geen baknijd.

Maar..... het is geen lange afstand loper. Een paar keer per dag even uitlaten is voldoende voor hem.

En ook balspelletjes en zo zijn niet aan hem besteed. Dus eigenlijk ideaal voor een wat ouder iemand.

Wie wil dit geweldige dier adopteren?

Neem dan contact op met Stichting AAI (www.stichtingaai.nl) of bel met mijzelf: 010-420 23 44.

Gezocht: een dierenarts voor een privé-kliniek in Goa / India. Gratis vlucht, verblijf en zakgeld.

sdn goa

Al vele jaren hebben wij als stichting uitstekende contacten met een Nederlands echtpaar dat in Goa / India een privé-kliniek ondersteunt om vooral veel sterilisaties mogelijk te maken.

Wij bemiddelen voor hen vele dierenartsen en bijna afgestudeerde studenten Diergeneeskunde, die daar prachtig werk kunnen doen.

Helaas is onlangs plotseling de vaste dierenarts vertrokken om in een ander land te gaan werken. Alle zeer noodzakelijke operaties liggen nu helaas stil.

Er wordt nu met spoed een ervaren (gepensioneerde) dierenarts gezocht, die voor minimaal enkele maanden dit prachtige werk wil gaan voorzetten.

Vluchten, verblijf in een prachtig huis (zie foto hieronder) en maandelijks 450 euro zakgeld (waar gemakkelijk het dagelijkse eten, lokaal vervoer en drankjes, mee kunnen worden betaald) wordt door dat echtpaar aangeboden.

Kijk hier verder. Interesse? Je mag mijzelf bellen (010-420 23 44) en dan kunnen wij met elkaar overleggen.

(Contact met eerder bezoekende Nederlandse / Belgische dierenartsen is mogelijk)

sdn goa 2

8 gehandicapte honden kunnen naar het paradijs.

8 gehand honden 1

Je zult als hond maar op straat in Bosnië zijn geboren. Dan heb je al niet veel geluk.

Maar als je dan ook nog een poot moet missen door een auto-ongeluk, dan heb je al helemaal geen kans meer op een normaal bestaan, laat staan op een adoptie.

Toch is dat wat de mensen van Wolfie's Legacy in Engeland dergelijke pechvogels wil aanbieden.

Zij vangen deze gehandicapte dieren op en gaan hen meestal langdurig verzorgen en trainen om weer goed te kunnen lopen. Vaak met zelfs een adoptie als resultaat!

Acht honden met maar 3 pootjes die nu nog in een Bosnisch asiel zitten, hebben nu de unieke kans gekregen, om in die opvang in Engeland te worden opgenomen.

Alleen het transport moet nog betaald worden.

De geweldige Sandra Jensen in Engeland coördineert dit en en zoekt sponsors om deze 8 honden naar het paradijs te kunnen brengen.

Dit bijzondere doel is verder omschreven als ons Kleine Project nr. 39.

LEES HIER VERDER

8 gehand honden 2

doneeraub

huisd verz

Korting op een huisdieren-verzekering

Freek Sopa, is een van onze vrijwilligers. Hij beheert ook een van de grootste Facebook dierengroepen (Poesenkat).

Hij laat ons weten, dat via die groep ook alle lezers van deze nieuwsbrief een korting van 5% kunnen krijgen op een huisdieren-verzekering, als collectiviteits-voordeel bij OHRA.

De tarieven met korting staan op de link hieronder, waar je ook je voordeel op kunt berekenen:

https://www.ohracollectief.nl/poesenkat/2081/


tiere in notNu ook in Duitsland!

Wij hebben nu ook een Duits-talige website gemaakt, waarbij wij vooral onze hulpprojecten ook bij de vele dierenvrienden bij onze Oosterburen bekend willen maken.

Onze stichting heet daar: Tiere In Not Hilfe

Een van de meest ervaren dierenvrienden in Duitsland is Yvonne Mondorf en zij heeft zich bereid verklaart, om als onze locale contactpersoon te wilen fungeren. Maar ook onze vrijwilligers Gaby Huson en Uli Waldschmidt helpen ons hierbij.

Neem maar eens een kijkje: https://tiereinnothilfe.de/


bol com

alles zaak Jullie weten dat wij een van de partners zijn van Bol.com, waardoor wij een leuke provisie ontvangen, als je iets bij hun bestelt via onze link.

Die link is te vinden onderaan iedere pagina op onze website. Daar staat een vierkante banner van Bol.com. Druk daarop en je komt direct via onze link bij hun terecht. Je kunt die link ook eenvoudig vastzetten als favoriet in je computer, laptop en/of smartphone.

Je hebt het wellicht al gehoord op de radio-reclame: er zijn nu ook honderden artikelen voor bedrijven op hun website te koop. Dus: www.bol.com, nu ook voor de zaak!


adoptie

Je ziet, redenen genoeg om een hond vanuit een asiel te halen en niet via Google of Marktplaats van een meestal niet betrouwbare fokker.

In Nederlandse asielen zitten echter niet veel sociale honden. Het beste ga je daarom naar een betrouwbare stichting die gespecialiseerd is in adopties vanuit buitenlandse asielen.

Wij hebben zeer goede ervaringen met stichting AAI en stichting ALAS


logo footer

Kabelhof 60
3072 WJ Rotterdam - NL
T (+31) (0)10 420 23 44
E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
ANBI-erkenning 8212 50 280
K.v.K. 2447 1674

Onze websites:

www.dierennood.nl
www.dierenstages.nl
www.dierenvrijwilligers.nl
www.nalatenvoordieren.nl
www.vetstudents.eu

  facebook color  twitter color  google  linkedin
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS