Ja, dit is de meest optimale hulpverlening...

Nieuwsbrief nr. 110 - februari 2019

Bekijk de webversie

110 header

Bij ons gaat 100% van alle donaties naar hulp voor zwerfdieren.

110 intro

Een stel enthousiaste dierenvrienden is heel goed bezig in Servië om veel zwerfdieren in hun omgeving te helpen.

servie reddinguitputHoe 4 vrijwilligers voor het daadwerkelijke verschil in Servië zorgen.

Deze maand graag jullie aandacht voor een paar gedreven dierenvrienden, die werken onder de naam Borske Sape in Servië.

Zij hebben ieder een gewone baan. Ze gruwden van het dagelijks tegenkomen van dierenleed. Expres aangereden, geslagen, vergiftigd en uitgehongerd. Noem het maar en het komt daar helaas regelmatig voor.

Zij willen die arme dieren dan ook graag helpen. Huurden al op eigen kosten kennels in het plaatselijke asiel en zorgen iedere dag ook voor nog tientallen andere dieren. Zij brengen dieren die medische zorg nodig hebben naar een dierenarts.

Of zoals je op de foto ziet, redden zij ook een pup uit een diepe waterput.

Maar naast deze heel nuttige noodhulp, doen zij iets wat misschien nog wel belangrijker is en wat nog veel méér dieren gaat helpen: zij zorgen voor massale sterilisaties!

En wat het nog meer bijzonder maakt, is dat zelfs de locale burgemeester hun daarmee een kans wil geven en voorlopig opdracht heeft gegeven om te stoppen met het vangen en doden van de zwerfdieren.

Zij hebben even de tijd gekregen, om te kunnen laten zien, dat het laten steriliseren echt helpt om het aantal zwerfdieren te doen verminderen. Zij moeten echter opschieten, de tijd gaat dringen tot de volgende burgemeester-verkiezing...

Maar er zijn nog honderden sterilisaties te gaan. Anders begint het vreseljke doden van de zwerfdieren weer opnieuw....

Jullie donaties voor deze Hulpactie-van-de-Maand februari zijn dan ook de beste investering voor zwerfdieren ooit!

Lees hier verder.

bnr doneren

stephanieHet was Stephanie's idee om stichting Dierennood op te richten. Nu is zij overleden.

Velen van jullie hebben het al op onze website zien staan.

Mijn vrouw die mij 10 jaar geleden aanmoedigde om Stichting Dierennood op te richten, is op 23 januari plotseling overleden.

Het was haar bewuste eigen keuze en ik respecteer dat. Als je bijgaande illustratie aanklikt, kun je haar eigen geschreven tekst (2 afbeeldingen onder elkaar) lezen. Dat zegt denk ik genoeg....

Zij is altijd op de achtergrond een grote inspiratiebron gebleven, voor mij en voor ons Dierennood-team. In plaats van bloemen bij de uitvaart vroeg zij om de kosten daarvan om te zetten in donaties voor de stichting, zodat er meer hulp aan zwerfdieren gegeven kan worden, speciaal voor sterilisaties.

Heel toevallig voldoet het actuele Hulpproject-van-de-Maand (zie hierboven) daar precies aan. Iedere donatie daarvoor is dan ook een eerbetoon aan deze door iedereen zo geliefde en bijzondere dierenvriend.

bnr doneren

geaBij welke vrouw mag Gea komen wonen?

Een van de honden die bij mijzelf (Hanno Berger) woont is Gea. Zij was helemaal gericht op mijn vorige maand overleden vrouw Stephanie.

Gea heeft in haar vorige leven, als pup in Albanië waarschijnlijk nare ervaringen met een of meerdere mannen gehad en wil daarom het liefste bij een zorgzame vrouw wonen.

Zij is heel gemakkelijk, gaat goed om met andere honden, katten en (kleine) kinderen. Alleen houdt ze wat meer afstand naar mannen.... Welke vrouw zou de zorg voor haar willen overnemen, want ik gun haar graag de rest van haar leven (zij is nu 8 jaar) dat zij zich in en om haar huis veilig en fijn voelt.

Ik vraag geen geld voor haar, maar wil wel graag dat haar nieuwe vrouwtje niet of niet veel van huis is. Mag ze bij jou komen wonen? Mail mij even over jezelf, over hoe je woont en met je tel.nr.: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.


cuba sterilisaties5 euro sterilisaties op Cuba

Waarschijnlijk is het de meest effectieve besteding van donatie-gelden: op Cuba kunnen locale dierenartsen de o zo belangrijke sterilisaties al uitvoeren voor omgerekend slechts 5 euro...

Dat komt voornamelijk door de gunstige omreken-koers van de euro naar de Cubaanse Peso en de lage lonen in dat land.

Onze Belgische vrijwilligster Carole Speckstadt gaat regelmatig op eigen kosten naar Cuba, om daar weer zoveel mogelijk concrete hulp voor de zwerfdieren te kunnen regelen. Zij heeft inmiddels veel adressen van pure dierenvrienden, die met heel weinig middelen grote aantallen hulpbehoevende zwerfdieren willen helpen.

Volgende maand gaat Carole er weer naar toe. Met het liefst zoveel mogelijk geld. Steun haar alsjeblieft, want zelden zal je donatie zó goed besteed worden!

Via deze link kun je onderaan de donatiepagina kiezen voor dit speciale doel.

Muchas gracias!

(Wij laten deze keuze-mogelijkheid om voor 5 euro op Cuba te steriliseren, op onze donatie-pagina gewoon staan)


bnr doneren

sandraenria 12 nieuwe bestuursleden

Doordat steeds meer dierenvrienden onze werkwijze ondersteunen, om juist die zwerfdieren te helpen die dit echt het meest nodig hebben, blijven wij maar groeien.

Heel goed natuurlijk! Maar dit brengt ook meer werk met zich mee. Graag verwelkomen wij dan ook per 1 maart twee nieuwe bestuursleden.

Het zijn Ria Alonso, die jullie al kennen als coördinator van alle hulpprojecten en Sandra Koole, die geweldig goed bezig is met de verkoop van veel door haarzelf gemaakte artikelen voor je huisdier(en).

Hartelijk welkom beiden in ons bestuur en veel sukses met deze extra uitdaging!


logo footer

Kabelhof 60
3072 WJ Rotterdam - NL
flagsT (+31) (0)10 420 23 44
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
ANBI-erkenning nr.:
8212 50 280
Lid Goede Doelen 
Nederland
K.v.K. 2447 1674

Onze websites:

dierennood.nl
dierenstages.nl
dierenvrijwilligers.nl
nalatenvoordieren.nl
vetstudents.eu
tiereinnothilfe.de

  facebook  twitter  google  linkedin
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS