DogID Online

Sinds enkele weken is het mogelijk voor dierenartsen, asielen maar ook voor professionele hondenfokkers om gebruik te maken van de onlineregistratie van DogID.

https://online.dogid.be

Wat is er nodig?

  • Computer met besturingssysteem Windows 7 en hoger of Os x v10.10
  • Browser: Firefox (makkelijkst), internet explorer 9 en 10. Chrome werkt niet.
  • Een elektronische identiteitskaart (eID)
  • Pincode eID aan te vragen aan uw gemeente (aanvraag tot het bekomen ervan duurt ongeveer 2 weken)
  • eID kaartlezer

Wat houdt dit in?

Niet alleen wij als dierenarts kunnen gegevens rechtstreeks invullen via de online-versie van DogID maar ook asielen en professionele kwekers dienen net zoals wij over een account te beschikken. Deze account kunnen wij als dierenarts eenvoudig aanmaken met behulp van ons ordenummer en is via de elektronische identiteitskaart gelinkt aan het rijksregisternummer. Er kan ook een subaccount gecreëerd worden voor een medewerker-dierenarts.

De online-versie is eigenlijk bijna identiek aan de papieren versie. Met dit verschil dat er heel wat tijd bespaard wordt met het invullen ervan. Dit kan gebeuren op eender welk moment van de dag en op elke dag van de week wanneer het u als dierenarts het beste past. Niettemin blijft de papieren registratie ook verder mogelijk.

In de webshop kan je “Tokens” aankopen (deze geven ons als dierenarts het recht om honden te registreren of hun paspoort te vervangen). De kostprijs van deze “Tokens” is identiek aan de kostprijs voor de papieren registratie.

De dierenarts dient voor elke te registreren hond zijn goedkeuring te geven met zijn elektronische handtekening via de eID-kaartlezer, ook voor de honden die door de kwekers of de asielen worden aangebracht. Zij kunnen wel al het voorbereidend werk doen en de honden ter goedkeuring in een tijdelijke wachtlijst zetten. Nadien dient hun dierenarts dan de desbetreffende hond of honden te controleren aleer zijn goedkeuring te geven.

Bij de registratie kan enkel gebruik gemaakt worden van de officiële rassenlijst. Indien het een kruising van een hondenras betreft dan moet het hoofdras én kruising aangevinkt worden.

Let wel: Er is in de wet bepaald dat een hond die drager is van een chip met minder dan 15 cijfers opnieuw dient gechipt te worden met een conforme microchip. Buitenlandse paspoortnummers worden wel aangenomen.

Dierenartsen kunnen in deze onlineregistratie elke hond van een cliënt aanpassen wat betreft ras, geslacht enz… De chipnummer kan enkel veranderd worden samen met een nieuw paspoort.

Met de applicatie “Filters” worden alle goedgekeurde honden en de honden die ter goedkeuring op de wachtlijst staan opgeroepen en verder behandeld. Een anonieme hond waarvan de gegevens van de eigenaar vertrouwelijk zijn kan door u als dierenarts eveneens worden opgezocht via deze “filters”.

Fokkers en asielen daarentegen kunnen slechts beperkte veranderingen aanbrengen, zoals bvb de naam of de kleur van het dier.

Tenslotte kan u een rapport opvragen over de aankopen of het verbruik van de Tokens alsook over de reeds goedgekeurde honden.

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Online DogID 1

Online DogID 2

Online DogID 3

Hoe plaats ik een reactie via DISQUS?Beste bezoeker, het gebruikte systeem om reacties te plaatsen op deze website is DISQUS. Indien u meer uitleg wenst over het gebruik van DISQUS kan u deze pagina bekijken. Wil u als ‘gast’ –zonder aanmelden– een reactie plaatsen? Klik dan eerst op het veld "Doe mee met de discussie", dan op "Naam" en vervolgens vinkt u “I’d rather post as a guest” aan.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS