Wees alert voor rhinopneumonie

Rhinopneumonie | Modelcontract pension | Flanders Horse Expo.
Wees alert voor rhinopneumonie. Vanuit het veld ontvingen we een aantal meldingen van "rhino-achtige" gevallen. Deze worden onderzocht. Eén geval van abortus werd bevestigd als rhino.

Bron: http://www.vlaamspaardenloket.be/nieuwsbriefnieuw/index.php?id=29

Wees alert voor rhinopneumonie

Vanuit het veld ontvingen we een aantal meldingen van "rhino-achtige" gevallen. Deze worden onderzocht. Eén geval van abortus werd bevestigd als rhino. Voor het overige is er nog geen zekerheid dat het effectief om rhino zou gaan. Het Vlaams Paardenloket volgt dit op en zorgt voor verdere info indien aangewezen.

Er is zeker geen reden tot paniek, en reden tot paniek is er ook niet wanneer het effectief om rhino zou gaan. Wel adviseren we eigenaars om waakzaam te blijven, zeker indien koorts- en/of griepsymptomen zouden vastgesteld worden na contact met andere paarden in de laatste weken. Wij raden u ook aan om de vaccinatiestatus van uw paarden te controleren en eventueel up-to-date te brengen.


Nieuw: Modelcontract voor de stalling van paarden

(gratis beschikbaar)

Goede afspraken maken goede vrienden. Uitbaters van pensionstallen die dagelijks met verschillende klanten moeten samenwerken, kunnen dat zeker beamen. Een goed contract waarover zowel de klant als de uitbater in overeenstemming zijn, is onmisbaar.

Ook wij raden aan om een duidelijk contract af te sluiten wanneer u een paard van iemand anders stalt. Bij de evaluatie van de bedrijven die zich kandidaatstellen voor het Equilabel, een kwaliteitssysteem voor maneges en pensionstallen, wordt dan ook rekening gehouden met het gebruik en inhoud van pensioncontracten.

Op onze website kan u vanaf nu een voorbeeldcontract voor de stalling van paarden downloaden.

» Klik hier voor meer info. 

 

Flanders Horse Expo: Equilabel in de kijker


Van 27 februari tot en met 1 maart 2015 kan u ons bezoeken op Flanders Horse Expo in Gent. U vindt onze stand in hal 5 (stand 5237).

Win lessen op een Equilabel-manege
Op onze stand kan u deelnemen aan een paardenquiz. De winnaars ontvangen een budget van 50 euro om te spenderen aan lessen op een Equilabel-manege naar keuze.

Demonstratie: Hoe kies je een goede manege of pensionstal?
Op zaterdag geven wij om 16u40 een demonstratie rond het Equilabel. Het team van Manege De Verbrande Brug trommelde voor ons een aantal lesgevers, ruiters en uiteraard ook paarden op om de beursbezoekers kennis te laten maken met het leven op de manege en de pensionstal.  Zij tonen ook waar u op moet letten bij het kiezen van een manege of pensionstal. Als u kiest voor een bedrijf met een Equilabel, weet u zeker dat u goed terecht komt.

Dossier: Geneesmiddelen en doping op wedstrijd en op stal

Zowel professionele als recreatieve paardensporters moeten zich houden aan de regelgeving met betrekking tot medicatie, diergeneeskundige behandelingen, doping,... Uiteraard kunnen zij hierop gecontroleerd worden door de bevoegde instanties.
Enerzijds bestaat er de regelgeving inzake doping vanuit de FEI (Fédération Equestre Internationale). Het gaat hier om zelfregulering vanuit de - door de FEI georganiseerde - paardensport. Anderzijds bestaan er ook wettelijke voorschriften rond diergeneeskundige behandelingen en het verschaffen van geneesmiddelen. In 2014 vonden er verschillende controles op de naleving van deze wettelijke voorschriften plaats op provinciale wedstrijden. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van deze regelgeving.

» Klik hier voor een volledig dossier.

BEKIJK OOK ZEKER
Flexibele arbeidsregeling voor grooms
Is het mogelijk om voor grooms een flexibele arbeidsregeling via het arbeidsreglement toe te passen binnen het PC 144?
» Klik hier voor het antwoord op deze vraag.
 
Val op in het verkeer
In afwachting van de lente werden we dit jaar reeds verrast met enkele mooie, zachte dagen. Uiteraard begint het dan te kriebelen bij iedereen die graag te paard op wandel gaat. Maar let op. De zichtbaarheid op straat is in deze periode beperkt. Neem dus uw voorzorgen.
» Klik hier voor een uitgebreide brochure.
 
Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste stagiair(e)s
Ben je gepassioneerd door paarden en dien je in het kader van je opleiding een stage te lopen? Dan is een studiestage bij het Vlaams Paardenloket misschien wel iets voor jou.
» Klik hier voor meer info. 
 

© Foto's (van boven naar beneden): photoXpress | Flanders Horse Expo | photoXpress - Yellowj | Vlaams Paardenloket - KVM | Sus Van Gestel | Vlaams Paardenloket - KVM | photoXpress Tomasz Trojanowski
 
vzw Vlaams Paardenloket   |   Duboislaan 2; 1560 Hoeilaart
www.vlaamspaardenloket.be   |   Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
T 02 658 09 50   |   F 02 658 09 51
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS